ACTUALITAT

Reunió de Junta de Personal del SOC

3 MARÇ DE 2022

• Seguiment de l’estat de les 103 places que s’incorporen a la RLT del SOC.

En relació amb aquesta qüestió s’informa des de la Subdirecció que es publicaran 

71 grup A1 per a SSCC BCN

26 grup A2 SSCC BCN

1 plaça grup A2 SSTT Girona 

1 plaça grup A2 SSTT Catalunya central 

1 plaça grup A2 SSTT Terres de l’Ebre 

3 places grup A2 OTG

La publicació de les places es farà per fases i respondrà aproximadament a la següent previsió: 

Una primera fase març-abril

Una segona fase maig-juny 

Una tercera fase juliol-setembre 

Finalment creiem que és important destacar tot i que RRHH ens comunica que aquestes vacants de programa no entrarien en la fase d’estabilització, des d’UGT defensem que totes aquelles places destinades a programes, al màxim número de programes, que es puguin aplantillar i que reuneixin les condicions per entrar dins del procés d’estabilització, ho facin per aquesta via.

• Afectació llistes definitives del concurs del cos subaltern.

No existeixen places afectades al SOC en relació amb aquest concurs. 

• Afectació llistes provisionals del concurs del cos auxiliar. 

Des del Servei de recursos humans informem de que existent 42 places del soc que estan afectades per aquest concurs. En aquests moment RRHH està identificant la situació exacta de cada plaça afectada i un cop se sàpiga quin interí pot veure’s afectat, començarà el procés de recol·locació. Tant RRHH com tota la part social va estar d’acord amb que es facin el màxims esforços en aquest sentit.

• Seguiment procés d’actualització de la borsa de treball del SOC. 

Properament sortiren les llistes definitives en relació amb aquest procés i en data 14 de març començaren les fases 2-3 del procés. La fase 4 quedaria encara a banda. Des del servei de recursos humans informen que s’han enregistrat al menys 43 al·legacions pel que fa a la revisió de la puntuació dels mèrits. 

• Millora en les retribucions del personal funcionari i interí que ha estat en situació d’incapacitat temporal. 

En relació amb aquesta Qüestió des de la Subdirecció general de recursos humans organització i qualitat informen que de moment no hi ha una previsió efectiva per a la millora d’aquestes retribucions. En tot cas seguiran les mateixes instruccions que es donin a la resta de treballadores i treballadors dels diferents departaments de la Generalitat.

• Places de responsables en funcions.

En un temps indeterminat que podria ser d’uns 6mesos aproximadament han de sortir publicades 45 places de responsables en funcions. Aquesta publicació afectarien a aquelles places de directors d’oficines en funcions. La via serà la del concurs restringit.

• Programa Fons Social Europeu. Programa Noves Actuacions per a la Integració Laboral (100-POEJ) i Programa Noves Actuacions per a la Integració Laboral (101-POCAT).

Tots dos programes tenien com a  data de finalització de 30 de juny de 2022. En un principi s’havia parlat de la possibilitat de prorrogar el programa cosa que finalment no es farà. És a dir el programa definitivament conclou en data 30 de juny de 2022 com estava previst sense pròrroga de cap tipus. Això comporta que 93 treballadors i treballadores deixaran de prestar serveis en el SOC.  22 persones del grup A1, 66 persones del grup A2 i 5 treballadors/ores que desenvolupen tasques administratives. 

Existeix la possibilitat d’un nou programa d’un any renovable fins a tres però que es dotarà de menys places ateses les places de programes que han estat incorporades a places d’estructura de la RLT. 

• Programa Reincorpora’t (conferencia sectorial i Fons Social Europeu). 

Aquest programa té una data prevista de finalització de 30 de novembre de 2022no obstant això, està prevista, en principi , la renovació del personal vinculat amb aquest programa. (Cal recordar que es tracten de 230 efectius que actualment estan duent a terme una tasca destacadíssima pels usuaris del Servei d’Ocupació de Catalunya).

 
• Teletreball i personal d’oficines. 

Es constata a la junta de personal que el personal adscrit a les oficines no ha rebut a dies d’ara una resolució acordant el teletreball. Des de la Subdirecció general de recursos humans organització i qualitat informen que el personal d’oficina rebrà una resolució en relació a la sol·licitud de teletreball. 

En aquest sentit, UGT ha defensat que l’horari en la modalitat de teletreball en les franges que no són de permanència obligatòria, pot ser més ampli que el concepte de flexibilitat recollit al Decret de jornada i horaris. El Decret de teletreball parla en tot moment de flexibilitat total i no només de flexibilitat.

• Possibilitat de flexibilització de l’horari d’entrada a les oficines quan el personal treballador de les oficines prestin serveis de manera presencial. 

Des del Servei de recursos humans informem que aquest canvi no és viable, l’horari d’entrada és una qüestió de Funció Pública. No obstant això, UGT hem reiterat la consulta en relació amb la qüestió de la permanència obligatòria per a tot aquell personal que faci reducció de jornada. Restem a l’espera de resposta per part del Servei de recursos humans. 

Salut!

UGT – SOC

Barcelona, a 7 de març de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca