ACTUALITAT

UGT lluitarem per defensar al personal adscrits a Programes de l’Administració de la Generalitat

En les properes reunions tant de la Mesa Sectorial com de CIVE, la UGT demanarà als responsables de RRHH dels diferents departaments i als responsables de Funció Pública:

  • Una relació de la totalitat dels programes que es desenvolupen a tota l’Administració de
    la Generalitat, incloent-hi la totalitat del personal interí que ocupa aquestes places, tant
    funcionari com labora
    l.
  • La conversió de totes aquestes places de programes en places estructurals de cada
    departament
    .
  • La integració d’aquestes places dins del procés d’estabilització derivat de la Llei 20/2021,
    de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat a l’ocupació
    pública
    .

Des de fa molt de temps, l’Administració de la Generalitat està abusant de la utilització dels programes per desenvolupar funcions i tasques pròpies de les activitats habituals d’una administració, ja que tapen les carències estructurals derivades de més d’una dècada de retallades en el sector públic.


Això ha creat un nou col·lectiu, d’interines i interins adscrits a programes, que sempre han estat en precari en comparació a la resta de companyes i companys dels diferents departaments i que ara es troben en una situació de molta incertesa sobre el seu futur derivada de la normativa vigent pel que fa al temps màxim que pot estar assignat un funcionari interí al programa. Totes elles i ells són personal format i amb sobrada experiència en el desenvolupament del servei públic i aquesta expertesa està reconeguda per tots els responsables dels diferents departaments. Per exemple, el Departament d’Acció Climàtica està cessant a interines i interins adscrits a programes perquè els aplica una interpretació molt restrictiva de l’article 10 del TREBEP.

És innegable que els programes que es desenvolupen al SOC o al Departament d’Acció Climàtica, només per poser dos exemples de tot el que passa a la resta de Departaments de l’Administració de la Generalitat, tindran gairebé tots ells una continuïtat en el temps. Els programes derivats de la pandèmia als departament d’educació, salut o drets socials són pur reflex de les mancances que han patit els serveis essencials propis d’un Estat de dret en els darrers quinze anys i caldrà mantenir-los. I així podríem continuar posant exemples amb la resta de departaments i àmbits de l’Administració de la Generalitat de Catalunya.


Cal aturar aquesta situació tan injusta tant per les treballadores i treballadors adscrits a programes com per a tota la ciutadania que és la rep el resultat del desplegament de les polítiques de la Generalitat que ara per ara depenen de programes (dones maltractades, alumnes, persones malaltes, gent gran que viu a les residències, pagesos, persones aturades, etc.). És per això que UGT engeguem una campanya per tal que aquesta precarietat acabi i que ho faci des de la consideració que aquestes places no només passin a ser d’estructura de cada departament sinó que també ho facin amb la possibilitat de ser considerades moltes d’elles places que són susceptibles d’acollir-se al procés d’estabilització que ja està en marxa.

UGT farem totes les actuacions que siguin necessàries per tal d’aconseguir-ho. Us seguirem informant sobre aquest tema i per qualsevol consulta podeu dirigir-vos als nostres delegats responsables d’UGT a la CIVE i la Mesa Sectorial mitjançant:


Telèfon: 932956111
ugtgeneralitat@catalunya.ugt.org


O a través de les vostres delegades i delegats d’UGT als vostres respectius centres de treball.

Cuideu-vos!

UGTGENERALITAT
Barcelona, 16 de febrer 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca