ACTUALITAT

Mesa de Negociació o classe de lectura del DOGC?

TOTES LES PLACES PESCO NO CONVOCADES PODRAN ACOLLIR-SE A LES CONDICIONS DEL NOU PESCO 2022, INCLOSES LES PLACES SUSCEPTIBLES D’ANAR A CONCURS DE MÈRITS, TAL I COM SEMPRE HEM DEMANAT LA UGT

L’ADMINISTRACIÓ ES CARREGA EN LA PRÀCTICA L’EXCEDÈNCIA PER INCOMPATIBILITAT

Davant d’una contrareforma de les situacions administratives dels empleats públics pel que fa a les excedències, la Funció Pública s’ha limitat a llegir-nos el text i a preguntar-nos si teníem algun dubte… i sense que cap responsable dels serveis jurídics es dignés a aparèixer per tal de donar alguna mena d’explicació

Us passem un breu resum de la Mesa Sectorial a la Mesa Sectorial del personal tècnic i administratiu de la Generalitat de Catalunya, celebrada amb data 17 de gener de 2022.

CÀRREGUES DE TREBALL AL SERVEI CATALÀ DE TRÀNSIT

Davant les dificultats detectades d’adaptació del suport informàtic que està dificultant el teletreball al col·lectiu de treballadores i treballadors de les diferents unitats que componen el Servei Català de Trànsit, UGT ha demanat un monogràfic dins la Mesa Sectorial per tal de poder abastir els diferents problemes que tenen com ara la millora de les prestacions informàtiques i la posada en valor del treball que es fa dins d’aquest organisme, que suposaria un augment de nivell en concordança amb la complexitat de les seves tasques. També hem demanat una agilització per cobrir les places que vagin quedant vacants i que actualment triguen en ocupar-se gairebé tres mesos.

PROCESSOS SELECTIUS

Cos subaltern DIL i cos superior d’administració: està pendent que es faci el primer exercici a aquelles persones que el dia de la prova no van poder fer-la per estar en situació d’aïllament amb motiu de la pandèmia per COVID (1 persona pel que fa a la convocatòria de subaltern DIL i 20 persones en el cas del cos superior). En referència al cos superior d’administració, cal que es faci aquest primer exercici a les persones que falten abans de continuar el procediment. UGT hem instat a que això es resolgui el més aviat possible. S’intentarà que la resta d’exercicis es facin el mateix dia.

A demanda de la UGT, Funció Pública ha ratificat que aquelles convocatòries pendents d’anteriors PESCOS decaiguin i passin al Procés d’Estabilització del 2022, o sigui que aniran a concurs de mèrits aquelles places susceptibles de fer-ho en virtut de la Llei 20/2021 de 28 de desembre.

LIMITACIÓ DE L’EXCEDÈNCIA PER INCOMPATIBILITATS

De forma gairebé clandestina i amagada sota el paraigua de la Llei 2/2021 de 29 de desembre de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic, l’Administració de la Generalitat ha fet desaparèixer la figura d’excedència voluntària per incompatibilitat per tal d’accedir a un nomenament com a personal interí o una contractació com a personal laboral temporal:

2. Es modifica la lletra c de l’apartat 2 de l’article 86 de la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública, que resta redactada de la manera següent: «c) Per incompatibilitats. Es concedeix si els funcionaris públics es troben en situació de servei actiu en un altre cos o una altra escala de qualsevol de les administracions públiques o passen a prestar serveis en organismes o entitats del sector públic, sempre que no els correspongui de quedar en una altra situació i llevat que hagin obtingut l’autorització pertinent de compatibilitat, d’acord amb la legislació d’incompatibilitats. L’òrgan competent pot concedir automàticament i d’ofici aquest tipus d’excedència. El nomenament com a personal interí o la contractació com a personal laboral temporal no habilita per a passar a aquesta situació administrativa.»

«Disposició transitòria catorzena. Els funcionaris de carrera que es trobin en la situació administrativa d’excedència voluntària per incompatibilitats perquè estan prestant serveis com a personal interí o personal laboral temporal en qualsevol administració pública o en organismes o entitats del sector públic poden romandre en aquesta situació administrativa mentre es mantingui el nomenament de personal interí o el contracte laboral temporal que siguin vigents l’1 de gener de 2022.»

Ara totes aquelles persones que tinguin una vinculació fixa amb l’Administració de la Generalitat només podran accedir a un interinatge per la via de l’excedència per interès particular, amb totes les restriccions que això suposa com són el fet de tenir un mínim de 5 anys de serveis efectius i romandre en la situació d’excedència per interès particular un mínim de dos anys (requisits que no eren necessaris en l’excedència per incompatibilitats).

La UGT no podem fer una valoració més negativa d’aquesta mesura, això sembla una ocurrència presumptament dirigida a pal·liar la temporalitat, però que de nou el que farà és ignorar i menystenir les poques possibilitats de carrera professional que ara per ara tenim com a treballadors i treballadores de l’Administració de la Generalitat. La UGT fa temps que exigim el desenvolupament d’un pla destinat a garantir la carrera professional dins de la Mesa Sectorial i el que no pot fer una Administració que respecti els seus empleats i empleades és limitar el dret a l’excedència per incompatibilitat sense haver desenvolupat cap mesura destinada a la carrera professional. Ja hem posat en mans dels nostres serveis jurídics aquesta modificació legislativa i clandestina per si hi ha possibilitat d’aturar-la per la via judicial.

Acabar amb la precarietat no s’aconsegueix desvestint un sant per mal vestir un altre, sinó fent el que s’havia d’haver estat fent des de sempre: convocatòries públiques anuals, concursos de trasllats i desenvolupament de la carrera horitzontal i vertical. Tota la resta sona massa a ocurrència. I tota aquesta contrareforma del sistema d’excedències arriba mentre seguim a l’espera que l’Administració convoqui el grup de selecció i provisió dels llocs de treball per tal de parlar del que ara toca, que no és altra cosa que el desenvolupament del PESCO 2022 en cadascuna de les convocatòries que estan obligats a publicar-ne.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 17 de gener de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca