ACTUALITAT

Increment retributiu del personal laboral pel 2022

Avui, dijous 13 de gener de 2022, s’ha reunit la Comissió Negociadora del conveni de personal laboral d’àmbit de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, per facilitar que sigui d’aplicació l’increment retributiu del 2%, aprovat als pressupostos generals de la Generalitat de Catalunya per l’any 2022. Tindrà efectes des de l’1 de gener de 2022 i s’ha confirmat que sigui abonat ja a la nòmina de gener. Adjuntarem les taules retributives pel 2022.

A la comissió negociadora també s’ha abordat, novament, la modificació de l’article 54.1 del conveni sobre jubilació forçosa. A partir d’avui la jubilació obligatòria torna a ser efectiva pel personal laboral de l’àmbit del conveni, respectant l’Estatut dels treballadors/ores:

  • Els treballadors/ores , a partir dels 68 anys l’Administració els poden jubilar de manera obligatòria, i sempre que es compleixi els següents requisits:
    • La persona quan arribi al dret del 100% de la pensió ordinària.
    • L’Administració, amb la voluntat de reduir al màxim l’índex de temporalitat, es compromet a convocar anualment les places no reservades de plantilla ocupades temporalment.

UGT també ha traslladat la preocupant situació del personal de l’àmbit de Residències, de gent gran i el centre de disminuïts psíquics, del Departament de Drets Socials: un augment de casos positius d’usuaris i usuàries d’aquests serveis públics, més l’increment de baixes d’IT del personal que l’atén i la dificultat de trobar substitucions, està motivant la denegació del gaudiment d’assumptes personals d’aquests col·lectius. Fa uns dies la secció sindical de la UGT del Departament de Drets Socials va demanar als responsables del Departament el perllongament per gaudir els assumptes propis, mínim fins primers de març. Avui ho reiterem davant la Direcció General de la Funció Pública, donat que la denegació dels AP pot estar motivada per la situació global de la 6a onada, per tant l’excepcionalitat d’aquest perllongament també. Funció Pública parlarà amb els responsables de recursos humans del Departament de Drets Socials i ens donaran resposta.

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona 13 de gener de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca