ACTUALITAT

Reunió amb la Direcció General dels Agents Rurals

El dimarts 21 de desembre de 2021 es va celebrar una reunió informativa amb la Direcció General dels Agents Rurals, on es van tractar els següents temes del vostre interès:

Convocatòries categoria sotsinspector i agent 2022.

Es preveu la convocatòria del concurs d’oposició de sotsinspectors, prevista a finals del mes de gener 2022, tot i que està pendent de negociar amb els representants sindicals alguns canvis proposats a les bases, com per exemple fer possible la convalidació de les proves mèdiques i reajustament dels barems en la cursa llançadora.

Calendari previst per l’inici dels cursos selectius de les diferents convocatòries:

  • SETEMBRE 2022 – CURS SELECTIU AGENTS ESCALA BÀSICA (50 PLACES)
  • GENER 2023 – CURS SELECTIU SOTSINSPECTORS (35 PLACES)
  • SETEMBRE 2023 – CURS SELECTIU AGENTS ESCALA BÀSICA (100 PLACES)

Temari noves convocatòries.

Des d’UGT havíem demanat una reducció significativa del temari general de la convocatòria de sotsinspectors i la DG ho veu factible, però si es modifiqués caldria ajornar el primer examen fins transcórrer 6 mesos desprès de publicar-se la modificació del temari, per la qual cosa, de moment, s’optarà per reduir-ne el pes de la part general del temari dins de les preguntes d’examen.

Respecte del nou temari d’accés a la escala bàsica, s’ha reduït sensiblement i la DG ens comunica que elaborarà una guia d’estudi.

Concurs de trasllats 2022.

La DG ens informa de que la publicació del concurs és imminent.

En el concurs de trasllats, l’administració ha acceptat la proposta de modificació de la puntuació relativa als serveis prestats al CAR, reduint-se a 0.15 punts per mes de servei en l’escala bàsica C1, de tal forma que els agents assoliran la màxima puntuació amb 22 anys i mig de servei a l’escala bàsica, que es considera el temps mitjà d’antiguitat al Cos.

CCOO s’havia posicionat en contra i demanava reduir-ne la puntuació total de 40 a 30 punts a canvi de pujar la puntuació en formació, però des de la UGT considerem que s’han de mantenir els 40 punts de l’apartat “experiència professional”, doncs la formació és molt important, però un excés de formació acreditada no implica necessàriament que l’agent hagi retingut els coneixements, si no els ha posat en pràctica desprès.

També vàrem exigir l’eliminació de l’apartat publicacions, a la vista de que la nostra feina no és la investigació ni la docència i amb coneixement de que és un apartat en el qual és factible incloure articles o publicacions en revistes, que no acrediten l’autoria del text publicat. La DG ens comunica que funció pública considera que aquest apartat no es pot eliminar, però que el tribunal vigilarà que no es presentin articles no ajustats a criteris de qualitat i autoria acreditada.

Un representant sindical formarà part del tribunal, designat per la Mesa sectorial del llistat que s’elabora anualment i que assigna, en els concursos convocats, un representant escollit de forma alternativa entre les diferents organitzacions sindicals.

Criteris contractació d’interins

La DG nomenarà els propers interins agafant-ne aspirants de l’actual oposició d’agents de l’escala bàsica, actualitzant el llistat amb els aspirants que n’hagin aprovat la darrera prova corregida.

Per tal d’aprofitar la seva experiència i la formació que se’ls hi ha donat, també tornarà a nomenar els interins nomenats actualment i que pugin cessar en els propers mesos per efecte de cobertura de la seva plaça.

Es preveu que a mig termini (2 anys), ja no serà necessari disposar-ne de personal interí.

Jubilació anticipada

La DG lamenta l’enrenou que ha portat la exigua negociació de coeficients reductors a la nostra jubilació i el fet de que diversos mitjans de comunicació l’havien donat per aprovada en els pressupostos de l’Estat, juntament amb el col·lectiu de Mossos d’esquadra.

Ens reafirma el compromís del Departament d’Interior i del Govern de la Generalitat i es crearà un grup de treball a sol·licitud de la part sindical, que permetrà intercanviar i impulsar la tramitació per la via ordinària.

La sol·licitud inicial es farà a principis d’any amb la signatura conjunta del Departament d’interior i de les organitzacions sindicals i acompanyarà els informes necessaris per agilitzar el procediment, doncs ja s’aportaran els informes que habitualment se’n demanen des de Madrid amb posterioritat.

Es treballarà per tal d’incloure les partides pressupostaries necessàries en el pressupost del 2023. Cal recordar que la jubilació amb coeficient reductor, implica que l’administració i els agents n’hagin d’assumir i ingressar mensualment a la tresoreria de la seguretat social una cotització addicional.

Decret segona activitat

La DG ens presenta el darrer esborrany que preveu el passi a la segona activitat per raó de la disminució de les capacitats físiques i/o psíquiques dels agents. Encara no és un reglament tancat i probablement en veurem més actualitzacions futures abans de que finalment s’aprovi.

Taules retributives

Economia no ha donat el vis i plau a la negociació de les taules retributives i la DG haurà d’aprofundir en la justificació, bàsicament, caldrà fer veure al Departament d’Economia, que part de les taules encara ni tan sols s’han creat, per no haver-se desenvolupat les categories i que d’altres, com les d’agents majors, son directament il·legals, pel fet de mantenir el complement específic per sota de l’escala bàsica.

Torn obert de paraula.

Un representant sindical va demanar deixar sense efecte els codis 10 i 11, però en aquest apartat no va haver-hi consens sindical.

Es recorda que tothom ha de comunicar els codis 10 i 11, inclosos els comandaments i que des de control vigilaran que es compleixi la instrucció vigent.

A la vista de l’avanç dels positius Covid i en relació a l’actual protocol de salut per a contactes estrets, on actualment no es preveu fer-ne test d’antígens, això pot provocar que en cas de confirmar-se un positiu posterior, ja s’hagi fet el contagi als agents amb els que s’ha treballat, la qual cosa pot provocat el col·lapse de quadrants o comarques senceres. Des de la DG demanaran la mateixa excepció que s’ha fet amb el personal sanitari i que segurament també s’hauria de fer amb Mossos i Bombers, en el sentit de realitzar per seguretat el test d’antígens.

Ja s’ha autoritzat la vacunació de la 3a dosi als agents del CAR. Començaran a rebre SMS els agents que han estat vacunats amb les dues dosis d’Astrazeneca i desprès s’afegiran poc a poc la resta, tot i que també és possible avançar la tercera dosis si demanen la cita prèvi sense rebre el SMS.

Aprofitem per desitjar-vos unes bones festes nadalenques , molta salut i que sigueu feliços!

UGT RURALS

Barcelona 23 de desembre de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca