ACTUALITAT

Retribució de vacances del personal laboral

UGT permet assolir un acord per millorar la retribució del període de vacances de totes les persones que treballen de manera regular, caps de setmana i festius o torns nocturns, però fins ara no cobraven els respectius complements perquè gaudien vacances.

L’acord consisteix en modificar l’article 46 del conveni, referent a les vacances. A partir de l’1 de gener de 2022, la retribució a percebre durant el període de vacances del personal laboral, a part dels conceptes fixos, haurà d’incloure els complements variables que s’hagin percebut en 6 mesos, durant el període de meritació de vacances. Conceptes variables com el plus de diumenges i festius, plus de nocturnitat i plus de perillositat, penositat i toxicitat. Aquest complement de vacances es percebrà a partir de la nòmina de setembre, tret que s’extingeixi el contracte laboral amb anterioritat, que es percebrà en la darrera nòmina i proporcionalment als dies naturals de gaudiment de vacances. El càlcul del complement serà el resultat de la mitjana d’aquests conceptes que s’han percebut els darrers 11 mesos, al període de meritació de vacances.

No fa un mes vàrem informar que al gener de 2022 hi havia el judici al TSJC sobre el conflicte col·lectiu que la UGT va interposar enguany a la Generalitat de Catalunya, essent conscients que tenim raó en la nostra demanda, avui l’Administració presenta una proposta d’acord per evitar tot el procediment judicial.

És un acord que beneficiarà a més del 70% del personal laboral de l’àmbit de l’Administració de la Generalitat de Catalunya. UGT a canvi retira el conflicte col·lectiu interposat.

Tanmateix és la tercera vegada en dos anys, que l’Administració proposa arribar a acords amb els representants dels treballadors i treballadores, per interposició de conflictes col·lectius per part de la UGT. Aquest fet és un indicatiu de l’acció sindical i vessant negociadora de les seccions sindicals de la UGT a tots els Departaments. Malauradament hem avisat a l’Administració que no haurien de tenir aquesta manera de negociar, però continuarem amb la mateixa línia per guanyar drets!

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona 22 de desembre de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca