ACTUALITAT

Noves mesures de protecció de les treballadores i treballadors públics davant la sisena onada

Avui el Govern ha presentat a la Mesa General la instrucció 3/2021 sobre noves mesures organitzatives, de prevenció i seguretat als centres de treball del personal de l’Administració de la Generalitat de Catalunya amb motiu de l’emergència sanitària per la COVID-19.

A grans trets aquesta instrucció recull:

  • El retorn al teletreball amb caràcter prioritari al llarg de totes les jornades de treball.
  • Aquells treballadors i treballadores que no poden teletreballar tindran accés a sistemes de flexibilitat horària, règim de torns, etc.
  • El personal que desenvolupa la seva tasca únicament de forma presencial podrà gaudir d’un permís per conciliació per tenir cura de fill o filla fins a 12 anys o familiar dependent a càrrec quan es trobin en situació d’aïllament domiciliari, prèvia acreditació de ser família monoparental o que l’altre progenitor no pot fer-se’n càrrec.
  • El personal especialment sensible que no pugui teletreballar, prèvia avaluació individualitzada del risc, podrà accedir a una IT.

Aquesta instrucció recull les mesures que la UGT ja vam plantejar a la Comissió Paritària General de Prevenció de Riscos Laborals de la setmana passada i a la mesa sectorial de personal tècnic i administratiu d’aquest dilluns, però malauradament no podem fer una valoració positiva ja que exclou novament de l’àmbit d’aplicació als docents i al personal de l’ICS.

A més a més, manté vigent la Instrucció 1/2021 que contempla diverses mesures que la UGT no compartim i que considerem que haurien de ser esmenades, com el canvi forçós de centre de treball o canvis unilaterals d’horari, o que l’Administració validi com a mesura de protecció dur una mascareta higiènica reutilitzable.

Una altra qüestió que la UGT hem plantejat a la reunió són les dificultats actuals per contactar amb els centres d’atenció primària, totalment col·lapsats per la situació de crisi, a l’hora tramitar la baixa laboral en cas d’aïllament i hem demanat que es cerqui una solució alternativa com per exemple el comunicat de baixa es pugui presentar en un període més ampli que els 3 dies que marca la normativa.

Un altre punt que genera incertesa és la no concreció de la vigència d’aquestes mesures perquè diu Funció Pública que aquestes han d’estar supeditades al que determini l’autoritat sanitària i no estableix un període concret. La UGT hem demanat que aquestes mesures es mantinguin en el temps fins a la finalització definitiva d’aquesta crisi sanitària.

Aquesta instrucció es preveu que entri en vigor aquest pròxim divendres, juntament amb la resta de mesures anunciades pel Govern fa uns dies.

Bones festes i cuideu-vos molt.

UGTGENERALITAT

Barcelona, 22 de desembre de 2021.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca