ACTUALITAT

UGT demanem reactivar urgentment les mesures de protecció de les treballadores i treballadors davant la 6a onada

Davant l’alarmant realitat que ja estem patint amb la sisena onada de la COVID-19, la UGT hem denunciat a la darrera Mesa Sectorial del Personal Administratiu i Tècnic de la Generalitat de Catalunya, desenvolupada amb data 20 de desembre de 2021, que els treballadors i treballadores públic no podíem tornar a patir la situació viscuda a les primeres onades. 

L’Administració ens ha respost que compartia la nostra preocupació per l’augment de contagis i, en funció del que determinin les autoritats sanitàries, activarien noves possibles mesures amb rapidesa. El nostre sindicat hem insistit que no podíem esperar a passar les festes nadalenques i hem recordat a l’Administració que era la màximaresponsable de la salut dels seus empleats públics

La UGT hem sol·licitat la recuperació immediata del teletreball en tots els llocs de treball susceptibles de fer-ho i la recuperació del punt 8.2 de la Instrucció 5/2020 pel que fa als llocs de treball que no són susceptibles de fer teletreball. Recordem que aquest punt 8.2 recollia la possibilitat si es complien una sèrie de requisits d’un permís remunerat per deure inexcusable per a aquells treballadors i treballadores amb fills menors de 12 anys o personal depenent que estiguin en situació d’aïllament. 

Funció Pública ens ha dit que totes les mesures que es tinguin que negociar es faran a l’àmbit de la Mesa de l’Empleat Públic de l’Administració de la Generalitat (MEPAG). La UGT estarem molt vigilants davant d’aquest nou rebrot per tal que la seguretat de les treballadores i treballadors públics estigui garantida.  

A continuació us passem un resum de la resta de temes tractats a la Mesa Sectorial:

CRITERIS DE SELECCIÓ DEL PERSONAL ADSCRIT A PROGRAMES DEL DEPARTAMENT D’ACCIÓ CLIMÀTICA, ALIMENTACIÓ I AGENDA RURAL (DACC)

Davant la decisió de no fer nous nomenaments als interins adscrits als Programes dependents del DACC i que està provocant el cessament de molts dels nostres companys i companyes, la UGT hem exigit la continuïtat d’aquestes persones i no només per un acte de justícia envers elles, sinó també per respecte a la ciutadania que depèn d’aquests programes per arribar als ajuts i subvencions que arriben de la Unió Europea que d’ells se’n deriven.

És evident que els programes d’aquest tipus s’allarguen en el temps i que el límit normatiu de tres anys (article 10.1 TREBEP) moltes vegades no es correspon amb la implantació total del programa.

Les ofertes d’ATRI publicades estan excloent a aquells candidats i candidates que han prestat serveis durant un termini igual o superior a tres anys. Però, si seguim mirant aquestes mateixes ofertes d’ATRI ens trobem a l’apartat de funcions i d’aspectes que es valoraran ítems com gestió d’ajuts, experiència en programes, o coneixement de la normativa estatal, autonòmica i comunitària pel que fa a programes de desenvolupament rural, entre d’altres. En conclusió, estan excloent a les mateixes persones que saben perfectament desenvolupar aquestes tasques i que per aconseguir-ho han necessitat un aprenentatge o autoaprenentatge superior a un any.

És per tot això que la UGT ha demanat avui en la Mesa Sectorial:1. Que les places de programes que es constaten que s’allarguen en el temps es converteixin en estructurals2. Que a curt termini es resolgui el conflicte que pot haver-hi amb la implementació de l’article 10.1 del TREBEP, perquè és cert que l’Administració ha de respectar la llei, però no és menys cert que l’Administració ha de actuar amb objectivitat i sota el principi d’eficàcia per tal de servir als interessos generals i a la ciutadania. 

L’Administració reconeix el problema que suposa la pèrdua d’aquest talent humà i s’ha compromès a buscar alternatives per solucionar-ho. UGT estarem molt pendent d’aquesta resposta que ens ha de donar tant el DACC com Funció Pública.

COMPENSACIÓ DE FESTIUS QUE CAUEN EN DISSABTE 2022

De nou “el dia de la marmota”. UGT i la resta d’organitzacions sindicals reclamant la compensació dels festius que cauen en dissabte (aquest any és l’1 de gener) i Funció Pública responent que ho estudiarà, però que no hi ha cap marc normatiu que ho contempli. Es torna a reclamar l’actualització del Decret de Jornada i Horaris, que és del 2012 amb molt poques modificacions. 

Pel que fa al personal PAS, que tenen molt limitat el gaudiment dels dies d’assumptes personals, tota la part social hem demanat que quan es concretin aquestes hores de compensació de festiu que cau en dissabte, puguin fer-ho amb molta més flexibilitat del que tenen ara.

Cuideu-vos molt i passeu unes Bones Festes!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 20 de desembre de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca