ACTUALITAT

UGT reclama aplantillar el personal de programes amb el RD 14/2021

Avui, dijous 2 de desembre de 2021, s’ha realitzat la reunió de la Junta de Personal del SOC. Des del Servei de recursos humans s’informa que la previsió d’obertura per a la fase dos del procediment de borsa es farà definitivament al mes de gener. des del Servei de recursos humans s’informa de que tota la informació s’anirà penjant a l’ATRI. 

En relació a la qüestió del concurs de trasllats des de la Subdirecció de recursos humans del SOC s’ha volgut destacar que els concursos de trasllats estaven aturats des de l’any 2018 i que no ha estat fins a finals de l’any 2021 que no s’han tornat a posar els processos en marxa. Això comporta que hi hagi tants concursos iniciats i que atès la complexitat dels processos es puguin endarrerir una mica més enllà de les previsions inicials. Més en concret i en relació al concurs de trasllat d’auxiliars administratius aquest procés s’està duent a terme i a dies d’ara no es coneixen les places afectades ni els terminis de resolució, l’Administració no ha donat una data concreta. 

Es planteja per part d’UGT una reivindicació constant com és la necessitat de reducció de la temporalitat que pateix la plantilla del SOC. Des de la subdirecció de recursos humans del SOC es manifesta el compromís ferm d’impulsar mesures per reduir l’índex de temporalitat tan alt degut, entre d’altres factors a la coexistència de diversos programes sobre tot en la plantilla del personal adscrit als Serveis Centrals. Els representats del SOC destaquen el fet de que a les oficines de Treball de la Generalitat de Catalunya  a dies d’ara existeix només el programa reincorpora’t i això fa que la temporalitat a les oficines del SOC sigui molt inferior a la temporalitat existent a Serveis centrals.

Des d’UGT es planteja la possibilitat de que es facin servir eines jurídiques en vigor com per exemple el RD 14/2021 que permetria estabilitzar part de l’ocupació temporal  incloent places de naturalesa estructural que estiguin o no dins de les relacions de llocs de treball. En aquest sentit, es considera per part de la subdirecció de recursos humans del SOC que el transvasament de places de programa a places d’estructura és una de les formes que s’estudien per reduir la temporalitat sempre que no comporti un augment d’efectius. 

La UGT planteja que s’han d’”aplantillar” les places de les persones que treballen per programes per tal de reconvertir-les en estructurals com a única manera d’estabilitat a aquests treballadors/es. Els responsables del SOC afirmen que aquests programes estan supeditats a fons externs però, coincideixen en la necessitat d’acabar amb aquesta precarietat. La UGT ja ha demanat a la Mesa Sectorial del Personal Tècnic i administratiu de la Generalitat que cal un increment net de la plantilla del SOC per posar fi a l’alta temporalitat i poder donar un bon servei al ciutadà.

En relació a la Caixa TIC es torna a evidenciar l’existència de demora en el lliurament d’aquest material que pateixen bastant treballadors i treballadores del SOC que encara no han rebut el material. Des de la Subdirecció de recursos humans del SOC es reconeix que han hagut alguns problemes amb l’empresa de repartiment d’aquest material però que estan en vies de solucionar-se sense que s’hagin concretat la naturalesa d’aquests problemes. 

Qüestió del Trasllat a Llull o a algun edifici proper del personal de Meridian. Tal i com va quedar reflectit en la darrera junta, és voluntat de la direcció de recursos humans traslladar la informació als treballadors quan es resolgui de manera definitiva la qüestió de la ubicació dels treballadors de l’edifici Meridian. En aquest sentit, el lloguer d’un edifici és de tot punt necessari per acollir no només al personal de l’edifici de Meridian si no també a les noves incorporacions de treballadors previstes en els programes REAC i MRM. Aquest procés, actualment es trobaria en fase de licitació. 

D’altra banda s’ha tornat a traslladar a la Subdirecció de recursos humans el problema de la reobertura dels espais destinats a menjador en els centres Meridian i Llull i la resposta ha estat que és una qüestió que ja s’està estudiant juntament amb el servei de prevenció de riscos i que de moment no hi ha data prevista. 

Per últim el SOC ens informa que han contestat a les al·legacions de tres companys amb informes negatius, encara que no saben concretar quin tipus de conseqüència se’ls aplicarà.

Salut i cuideu-vos!

UGT SOC

Barcelona a 2 de desembre de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca