ACTUALITAT

Reconversió de places del Departament de Salut

Després d’exigir una explicació sobre la reconversió encoberta de diverses places de Salut Pública, s’ha produit una reunió el passat 29 d’octubre amb els representants sindicals del Departament de Salut. Des de la signatura del Acords dels equips de salut pública del 5 de març de 2020, la Secretaria de Salut Pública, de forma unilateral i sense donar cap explicació als sindicats, i en alguns casos amb l’excusa que així ho deien els acords, ha transformat sistemàticament places vacants del cos superior especialitat veterinària a places reservades al cos de titulats superior de salut pública.

També ha aprofitat aquesta situació per canviar places ja ocupades i reservades a la titulació de farmàcia del cos de titulats superior de salut pública, eliminant aquesta reserva. En aquest sentit, una de les condicions que la UGT i la resta de sindicats varem posar per a poder signar l’Acord, va ser eliminar el redactat d’aquestes reestructuracions que ara està fent l’Administració de manera unilateral.

El Departament informa que s’ha relaitzat aquesta reconversió per la capacitat d’autoorganització que té i amb la finalitat de fer equips multidisciplinaris. Des de la representació social es va respondre que cal un estudi de les places, s’estan produint distorsions i incongruències que porten a la crispació dels treballadors/ores que voldrien ocupar aquestes places.

Des de la UGT vàrem manifestar de forma inequívoca el nostre desacord per la gestió d’aquesta reconversió, a esquenes de la part social i de forma subtil, sense la “bona voluntat” que l’Administració va incloure al redactat. Hem exigit que s’aturin aquestes reconversioins, per valorar aquesta necessitat cas per cas, tenint present les tasques a realitzar, les càrregues de treball i la formació universitària rebuda i trobar una solució més correcta. Des del Departament se’ns va respondre que es valorarà cas a cas aquesta necessitat i es buscaran el més aviat possible solucions per intentar resoldre aquest conflicte.

La UGT vol continuar treballant i lluitant per aconseguir millorar les condicions laborals però sense permetre abusos. Per això us demanem que si teniu qualsevol proposta, acció, consulta o col·laboració que vulgueu fer, ens la feu arribar a qualsevol de les següents adreces:

manelgimenez.ugt@gmail.com

manel.gimenez@gencat.cat

Salut i cuideu-vos!

UGT SALUT

Barcelona 11 de novembre de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca