ACTUALITAT

Comitè intercentres del Departament d’Interior

AMPLIACIÓ DE PLANTILLA PEL 2022 

DGPEIS – Proposta de 49 places – 37 TEOC – 6 TEMH – 4 Taller Radio – 2 Periodistes

Segons el Subdirector de Recursos Humans les places estan demanades per pressupost una vegada més. Sinó les aconsegueixen faran pla B, un “programa” de 3 anys amb totes les places, sense trencament de vincle, durant aquest tres anys esperen aconseguir-les per pressupost que es la idea original per poder consolidar-les. Així i tot el pla B tampoc el tenen segur. Abans de 31 d’octubre han de decidir quin pla fan.

Des de UGT demanem que en el cas que s’apliqui el pla B, els possibles canvis de calendari o altres, derivats d’aquestes incorporacions  pugui ser revertible si finalment no s’aconsegueixen les places estructural i per tant el nou dimensionament passats aquest 3 anys.

DG Agents rurals – Proposta de 8 places – 5 TEOC, 1 Cap de Sala, 1 Periodista, 1 Tècnic informàtic

Aquesta ampliació està lligada a un pla estratègic que en principi creuen que si que es podrà tirar en davant.

AMPLIACIÓ DE BORSES PEL 2022 – DGPEIS

La previsió pel 2022 d’ampliar borses és pels col·lectius: • AOF, Conductor C, TEMH i TEOC (només algunes regions)

EPAF

Reclamada reunió del grup de treball, confirmen data pel 30 de setembre.

Es tornen a demanar reivindicacions de comitès anteriors i novament la resposta és negativa per part de la DGPEIS, insistirem al grup de treball:• Ampliació a 10 EPAF per colla – no hi ha previsió ni a curt ni a mig termini.• Proposta jornada 12 hores tot l’any – no és factible a nivell operatiu• Mobilitat voluntària – no la faran.

PREMSA

Demanem grup de treball de calendari, ens informen que estan treballant amb aquest tema i en breu ens donaran data per aquesta reunió.

TEOC

S’autoritza la tercera incidència a les sales de control per part del cap divisió de la Sala Central després de la demanda de la part social davant la impossibilitat de encabir totes les festes i compensacions amb els criteris actuals. Es comença a aplicar el 23/09/21.

Reclamada reunió del grup de treball per valorar campanya forestal i temes pendents, es reunirà a primers d’octubre sense confirmar data.• Eines tecnològiques:

La propera setmana instal·laran una nova versió del despatx.web que ha de solucionar tots el problemes detectats fins ara.

La intenció es treure la versió antiga a mitjans d’octubre. Si hi ha incidències petites la trauran igualment. Caldrà continuar notificant totes les incidències de la versió web durant aquest últims dies de prova, per evidenciar si téproblemes o finalment ja funciona. • UGT fa pal·les que la gestió del canvi a l’aplicació web ha estat nefasta, no s’ha fet formació correcte i el més important no s’ha fet la  valoració de riscos laborals del canvi d’eina.

La visualització no agrada (ni mida de lletra ni color de pantalla) i s’ha dit des del primer dia, però no s’ha fet res al respecte. 

Subdirector informa que sobre maquinària i tipus de lletra s’ha de fer la valoració de riscos, demanarà data per planificar l’avaluació.• Comunicacions :

S’ha de passar a Windows 10 i Tetra no hi pot treballar, tornarem a Nokia però encara no saben com s’implementarà a les sales, si caldrà una nova pantalla o hi haurà alguna altre solució.

CAMPANYA FORESTAL 2021• Pagament d’hores extres per grans focs i onada de calor

Si un treballador ja té fetes les 80h i treballa a les dates indicades si que les podrà cobrar, però no es descomptaran de les hores ja fetes.

Els treballadors amb contractes parcials, queda justificada per la situació i si que les podran cobrar.

Des de UGT reiterem la necessitat de saber aquesta informació amb anterioritat perquè el treballador pugui saber si les cobrarà o no i poder decidir si les vol fer. Des de RRHH diuen que la informació s’ha enviat però queda clar una vegada més que no arriba als treballadors. El Subdirector diu que faran una proposta de com tractar aquest tema de cara a la propera campanya.• Documentació de Campanya no accessible.

La informació i les instruccions relatives als diferents col·lectius de campanya no arriben als treballadors, a algun lloc es talla la cadena de comunicació.!!!

Des de UGT demanem que tota la informació es pengi al gencat o a la intranet però de manera que sigui fàcil de consultar pels treballadors,• Valoració sobre entrega, recollida de roba i formació.

Faran valoració de com s’ha fet a les diferents regions i buscar la millor manera, es validarà el document amb els canvis oportuns per la propera campanya.

Hi ha una queixa recurrent de l’estat de la roba entregada, no es fa revisió i per tant hi ha necessitat de canvi de roba i reposició de material des de el primer dia de feina. Els treballadors triguen una setmana bona a tenir el nou material. 

PROCEDIMENT PER GARANTIR LES 12H DE DESCANS en cas de perllongar jornada.

Tema pendent del passat ctè. Ho estan treballant i ens passaran proposta d’unificació dels criteris.

ASSEGURANÇA PERSONAL LABORAL, igual per tot els treballadors del Dpt.

La part social torna a preguntar al Departament d’interior sobre l’equiparació de l’assegurança per cas de mort o gran invalidesa dels personal laboral de la DGPEiS amb el nostres companys bombers. El departament com sempre se’n renta les mans, demana que s’elevi a FP aquesta petició ja que des del departament d’Interior poca cosa poden fer.

UGT si que pregunta obertament si el departament d’Interior donarà suport a aquesta reclamació de la part social, fins i tot per aquest tema ho han d’estudiar, una mica fort tot plegat, sembla que el departament no vulgui una millora pels seus treballadors.

COBRAMENT DE NÒMINES AMB RETARD – DG Agents Rurals.

Des de DGAR confirmem que han tingut problemes i errors amb el traspàs del personal al dpt d’Interior. Informem que han intentat solucionar tots els problemes, oferint bestretes. A dia d’avui sembla que està tot solucionat, així tot si qualsevol  treballador detecta algun altre problema que ho comuniqui a RRHH i ho gestionaran.

Des de UGT notifiquem que aquest traspàs ha estat un desgavell per els treballadors a tots els nivell, per la urgència en que s’ha fet.

COMPATIBILITAT ENTRE OPERADORS 112 I OPERADORS DE CONTROLS DEL DPT. INTERIOR.

Pendent del passat ctè. Ja han fet l’informa, esta pendent de pujar-ho a  assessoria jurídica.

FORMACIÓ

El subdirector informa que s’està demanat a totes les unitats informació per tenir un pla formatiu per tots els col·lectius , per començar amb uns mínims i anar-ho ampliant.

APROVACIÓ DELS ACORDS DEL GRUP DE TREBALL DE BORSES del passat 14 de setembre.– Atès el traspàs de les competències i efectius de la Direcció General dels Agents Rurals al Departament d’Interior, escau incloure la categoria de Tècnic/a especialista operador/a de control (TEOC) de la Direcció General dels Agents Rurals, entre les categories finalistes de grup C1 del punt 4.2 de l’Acord i incorporar la borsa de treball corresponent a l’àmbit d’aplicació de l’Acord.- Crear la borsa de treball de Tècnic/a especialista operador/a de gestió del trànsit del Centre d’Informació Viària de Catalunya (CIVICAT) del Servei Català de Trànsit i, conseqüentment, s’inclou al punt 4.2 de l’Acord la categoria finalista de grup C1 del es crea la borsa de treball corresponent.- Incloure com a categoria finalista de grup E la d’ajudant d’ofici forestal (AOF) de la DGPEIS.- Atès l’Acord del Departament d’Interior amb el SEM, les borses de les categories de personal laboral de Metge/essa i Diplomat/ada en Infermeria de la DGPEIS deixen d’estar actives.

Modificacions punt 4.5 Ordre de crida

4.5.1. (…)

La persona que accepta l’oferta d’un contracte, mentre aquest no comenci, podrà optar a d’altres ofertes de contractes de durada determinada i que no impedeixin el compliment del contracte que ja havia acceptat. Tanmateix, la renúncia a aquestes altres ofertes no serà penalitzada.

(…)

– els contractes que suposin una millora retributiva en comportar la percepció d’un complement o plus addicional, amb independència de la jornada;

JUNTS SOM MÉS FORTS!!

laborals.interior@catalunya.ugt.org

Salut i cuideu-vos!

UGT Interior

Barcelona 22 de setembre de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca