ACTUALITAT

Resum del CSSL del SOC

COMITÈ EXTRAORDINARI

Ahir, 29 de juliol de 2021, va tenir lloc una reunió extraordinària del comitè de Salut i Seguretat Laboral per tractar el Pla de contingència per a la reincorporació presencial progressiva del personal al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

El pla de contingència que se’ns va lliurar, per cert unes hores abans de la reunió, està basat en les directius de la Secretaria de Funció Pública, que preveu la reincorporació de tot personal en data 1 de setembre en modalitat de servei presencial i teletreball. 

Tots els membres de la reunió, vam estar d’acord en la dificultat en aquests moments de poder complir amb les dates previstes, per les següents raons: cal fer les valoracions dels espais de tots els centres que pertanyen al SOC per assegurar la distància de seguretat entre els treballadors i controlar les emissions de CO2. 

Des de la UGT  pensem que no és un bon moment per a la reincorporació progressiva que s’estableix a la Instrucció 1/2021, de 6 de juliol aprovada per la Funció Pública, vist la situació actual amb l’increment de contagis que s’estan produint, sent  arriscat fer tornar al personal a una major presencialitat en aquest moments.

Per tant, l’Administració comunica que demanarà flexibilitat en el reingrés presencial ja que s’ha de fer una nova valoració dels llocs de treball perquè hi haurà increment de dies de presencialitat ( la instrucció permet com a màxim 2 dies de teletreball ). Un cop els centres estiguin valorats i adaptats a la situació de risc que genera el coronavirus SARS-CoV-2, el personal s’incorporarà al seu centre de treball.

Se’ns informa com a sindicats, que paral·lelament tots els treballadors i treballadores del SOC, rebran un correu electrònic per tal de poder fer la sol·licitud de teletreball, com a màxim dos dies a la setmana. Recordem que el teletreball és voluntari. Aquesta sol·licitud ha de ser aprovada pel cap de la unitat i en última instància per la direcció del SOC.

Com a altres temes d’interès de la reunió: El personal sensible ( vulnerable A) rebrà una trucada del servei de prevenció de riscos laborals pet tal de valorar el seu cas, cap a un possible retorn a la presencialitat i segons la resolució de l’informe mèdic, s’haurà d’incorporar.

I a petició de UGT es demana que als alumnes del CIFO, se’ls doni mascareta homologada quan acudeixen al centre. 

Salut i cuideu-vos!

UGTSOC

Barcelona 30 de juliol de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca