ACTUALITAT

La UGT aconsegueix ampliar les especialitats al conveni

A la reunió d’avui, 22 de juliol de 2021, de la Comissió Negociadora del VII conveni únic de personal laboral d’àmbit de la Generalitat de Catalunya, la UGT ha exposat que degut a l’aprovació ahir al Congrés dels Diputats del Reial Decret Llei 14/2021, de 6 de juliol, de mesures urgents per reducció de la temporalitat a l’empleat públic, potser és moment que la Generalitat ampliï el model d’accés i permeti de manera immediata el concursos de mèrits, accés que recull l’actual conveni (art. 22.2) o tot allò que es millori amb qualsevol modificació legislativa.

Mentre la modificació normativa o el canvi de model d’accés no s’aplica, l’Administració de la Generalitat ha determinat que la UGT tenia raó, ja fa 6 mesos, al demanar que s’ampliessin les especialitats en conveni d’algunes categories professionals, amb l’objectiu d’aproximar-les a les funcions i tasques que realitzen, i avui Funció Pública proposa una solució parcial. A la CIVE de febrer de 2021, la UGT va exposar la necessitat de facilitar l’accés en especial els temaris específics del personal laboral, principalment de les categories afectades a processos d’estabilització i consolidació, més realistes i més propers a les funcions actuals i les tasques que realitzen els professionals.

En aquell moment, la UGT va identificar 4 categories, sense limitar en el futur que es detectin més situacions similars, que podrien tenir diferents alternatives de temaris específics degut a les característiques i les funcions pròpies dins de cada categoria:

  • Metge/essa
  • Diplomat/ada d’infermeria
  • Monitor de formació ocupacional
  • Tècnic/a especialista d’operador de control

La consecució, d’aquest temps de negociació de la petició de la UGT, és que la proposta s’ha consolidat amb un acord de modificació de conveni. L’acord inclou tota el plantejament inicial de la UGT, a excepció per part de l’Administració de la categoria de tècnic/a especialista d’operador de control, però insistirem que també ha de tenir especialitats diferenciades dins la categoria per facilitar temaris específics segons les funcions.

Amb aquest acord al conveni ens permetrà negociar temaris més específics segons les funcions per cadascuna d’aquestes categories:

  • Metge/essa:
    • medicina del treball
    • medicina de l’esport
    • medicina serveis assistencials
  • Diplomat/ada d’infermeria:
    • infermeria del treball
    • infermeria serveis assistencials
  • Monitor/a de formació ocupacional:
    • activitat física i esportiva
    • arts plàstiques
    • arts escèniques
    • arts audiovisuals

D’altra banda, encara queda aconseguir que l’Administració accepti la necessitat de 3 especialitats en conveni pels C1-Tècnic/a especialista d’operador de control (TEOC a partir s’ara): àmbit de control viari, àmbit protecció civil/bombers i àmbit rural. La UGT manté ferm aquest posicionament davant la Funció Pública.

CCOO ja van recolzar la proposta de la UGT al febrer i també han signat l’acord d’aquestes especialitats avui, però la CATAC-IAC no ha volgut recolzar aquestes especialitats. Tot i això, s’aprova avui la modificació del conveni introduint les especialitats abans esmentades, la UGT ha insistit en continuar ampliant especialitats, com és el cas dels TEOCs. Tanmateix, tots tres sindicats estem participant activament en la negociació de temaris específics pels processos d’oposició que hi ha previstos a tots els Departaments, perquè es publiquin els concursos abans de març de 2022. Per tant, el cas del TEOC és un tema pendent per continuar negociant.

Per qualsevol dubte us podeu adreçar a les nostres delegades i delegats de la UGT o envia un correu a:

ugtgeneralitat@catalunya.ugt.org

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona 22 de juliol de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca