ACTUALITAT

Reunió del CSSL del PATL Departament d’Interior

Comencem el comitè donant explicacions de les diferents activitat realitzades pel nostre servei de prevenció, així com les activitats futures: a destacar visites per realitzar les Avaluacions de Riscos del ABP Empordà, Roses, i les que tenen previstes fer al ISPC espai practiques unitat de subsòl, avaluació de  riscos psicosocials edifici 112 Reus, actualització i revisió del diferents Plans d’Autoprotecció: complex Egara, ISPC, Serveis centrals al edifici de Diputació i edifici 112 Reus.

Com veureu tenim diferents temes recurrents, bastant temes acumulats que l’administració no desencalla i tornen a sortir comitè a comitè.

Sinistralitat laboral

Seguim amb una baixada de la sinistralitat, el teletreball i el bon fer de tots plegats en són els responsables. Per part d’UGT celebrem que desprès de infinitats de demandes s’hagi extret el personal de la DGPEiS d’aquest comitè, ja que ells formen part del CSS de Bombers.

UGT també demana que en properes publicacions sobre accidents es posi en valor les unitats o ens adscrits al comitè que no hagin tingut cap accident, sempre assenyalem on tenim accidents, doncs serà important posar sobre la taula on no en tenim, com podria ser l’ISPC.

Vigilància de salut

S’informa de diferents aspectes relatius a la vigilància de la salut, s’han fet 87 exàmens de salut. Així com s’han realitzat 220 informes sobre vulnerabilitat a la covid19. 

Seguim amb 4 casos de lipoatròfia actius al nostre departament.

Vacunació personal laboral

La part social exposa la seva disconformitat amb la manera de vacunar, on hem defugit de la vacunació per centres de treball, com si han fet a Educació, i si que ho hem fet per col·lectius essencials. L’estratègia de vacunació ve del ministeri de Sanidad, i aquí el departament de Salut ha pogut fer alguna cosa, són conscients de les queixes que no han estat poques, però són estratègies d’estaments superiors, aquí per desgracia, el nostre departament poc té a fer.

EPI’s: Calçat de Seguretat Conductors Polivalents DGP

Es va fer la tria d’un model concret de la marca Robusta, s’han comprat 58 parells sabates d’aquest model i arribaran al mes d’abril. Esperem que així sigui, estem segurs que serà una bona millora pel col·lectiu, ara no ens aturarem, per part d’UGT insistim en tenir l’Avaluació de riscos del Conductor Polivalent al dia i ampliar el seu catàleg de vestuari amb la roba que contempli totes les necessitats del col·lectiu per fer la seva tasca en qualsevol situació meteorològica. 

Tornem a parlar dels famosos guants de treball, que malgrat la DGP no acabi de tenir clar si són o no equips de protecció individual (EPI) doncs com a tal s’ha de disposar del tallatge correcte, ni més gran ni més petit, la talla que toca.

Hem deixat constància del nostre malestar en la poca definició de l’administració.

Transpalet elèctric

Un altre tema que UGT ja va treure i aquest cop des de la part social es torna a posar sobre la taula, en 3 mesos no han pogut valorar la realitat de les comissaries amb seu regional i el seu gran volum de materials? Fem posar vermells a més d’un i d’una. Esperem disposar d’una resposta el més aviat possible per part de l’administració.

Obertura finestres edifici 112 Reus

Desprès de rebre diferents mails i demanar explicacions per mail i no treure l’aigua clara demanen fer una visita amb els tècnics d’infraestructures a Reus.

No acabem de veure lògic que l’única sala de control del edifici sense sortida al exterior sigui la de bombers, s’ha de valorar in situ, tècnicament es viable, econòmicament es un altre tema, per part d’UGT i tota la part social el factor econòmic no ha de ser mai determinant per millorar les condicions de seguretat i salut laboral de cap companya ni company.

Tema centraleta de les CORTS.

Al torn obert de paraula, UGT va preguntar sobre la situació de les companyes telefonistes, que treballant i han treballat durant tota la pandèmia a la tercera planta del edifici de les Corts, hem demanat urgentment al Servei de Prevenció que realitzi una visita en aquest espai, on les mesures de prevenció del covid es podrien millorar bastant, on es urgent un canvi de mobiliari, sense cantells arrodonits, folrats artesanalment per elles mateixes, amb una mala disposició dels llocs de feina i del cablejat, tenim unes companyes que realitzant el seu servei presencial en unes condicions molt i molt millorables. Malgrat esta previst que arribi unes noves taules dissenyades per centrals de comunicacions, segons la DGP aquest semestre arribaran. Des d’UGT no ens cansarem de posar llum a situacions on les condicions laborals de les nostres companyes no siguin les que defineix la legislació vigent, garantint les condicions de seguretat i salut de tots els treballadors del departament.

Situació de la gestió de Prevenció de Riscos al ISPC

També preguntem sobre la situació i les actuacions fetes pel Servei de Prevenció dins l’àmbit del ISPC, així com saber les Avaluacions de riscos fetes o informes tècnics realitzats.

JUNTS SOM MÉS FORTS!!

Qualsevol proposta, acció, consulta o col·laboració que vulgueu, ens la feu arribar a qualsevol de les següents adreces:

laborals.interior@catalunya.ugt.org

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona 22 de març de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca