ACTUALITAT

Reunió de la Mesa Sectorial: febrer

RACIONALITZACIÓ EQUIPS DE L’OFICINA D’ATENCIÓ A LA VÍCTIMA DEL DELICTE (OAVD) I DE L’EQUIP D’ASSESSORAMENT TÈCNIC PENAL DE BCN (EATP)

La Subdirectora de RRHH del Departament de Justícia explica que després de les modificacions normatives del 2015 del Codi Penal i de l’Estatut d’Atenció a la Víctima la càrrega de treball en els OAVD i els EATP va augmentar de forma molt significativa en prioritzar els serveis comunitaris sobre la privació de llibertat. El 2017 el Departament de Justícia va proposar un nou model d’atenció a les víctimes a Catalunya, que no va poder ser dotat de personal fins que el 2020 en què es van crear 41 llocs nous i, com a conseqüència, els equips de Barcelona van quedar sobredimensionats.

L’Administració vol amb aquest acord regularitzar el sobredimensionament modificant la localitat de prestació de serveis de 6 llocs dels equips de Barcelona que passen a prestar serveis a Terrassa, Manresa i Sabadell. El procés per fer la reubicació d’aquestes places afecta treballadors i, per cobrir aquests llocs, han buscat la voluntarietat, oferint-los primer a funcionaris de carrera, després a personal interí i, pels llocs no coberts voluntàriament, han seleccionat personal interí seguint l’ordre de menys antiguitat en el lloc.

MODIFICACIÓ UNILATERAL PER PART DE L’ADMINISTRACIÓ DE LES CONDICIONS LABORALS DELS AGENTS RURALS

La part social hem denunciat la modificació de forma unilateral, per part de l’Administració, de les condicions de treball en dictar les Instruccions 02/2021, sobre criteris d’aplicació del permís de flexibilitat recuperable, i la 03/2021, sobre criteris d’aplicació de les condicions de treball en els supòsits de gaudiment de qualsevol tipus de reducció de jornada. Aquestes instruccions interpreten l’Acord sobre les condicions de treball del Cos d’Agents Rurals de l’Administració de la Generalitat de Catalunya,  signat a la Mesa Sectorial el 28-08-2015 sense que haver-ho tractat abans a la Comissió de Seguiment de l’Acord.

A la reunió s’ha aconseguit la suspensió de les esmentades Instruccions i que es convoqui de forma urgent la Comissió de Seguiment per debatre si la regulació que conté s’adequa al sentit de l’Acord.

REGULACIÓ DE LES CONDICIONS LABORALS DELS LLOCS AMB HORARI ESPECIAL

La UGT ha detectat un presumpte abús amb l’ús de la figura de l’horari especial regulat al Decret 56/2012, sobre jornada i horaris del personal funcionari de la Generalitat de Catalunya.

Per un costat, s’ha disparat desmesuradament el nombre de llocs de treball amb aquest horari, quan hauria de ser un tipus d’horari excepcional.

D’altra banda, se’n fa una utilització  d’ells per suplir la mancança de personal modificant freqüentment l’horari de treball dels llocs amb pitjors condicions (jornada partida, treball a les tardes, rotacions de torns, treball en festius…) sense cap mena de compensació, i obliga els treballadors a adaptar-se contínuament al nou horari sense que puguin conciliar adequadament la seva vida familiar i personal amb la feina i, en molts casos, a tenir limitats alguns drets.

La UGT ha demanat a la reunió d’avui que tots els Departaments apliquin la normativa, donat que coneixem exemples on l’horari especial és, per alguns responsables de gestió de personal, un xec en blanc. En cap cas aquesta tipologia d’horaris especials no és un horari per a tot.

La UGT vol que es regulin les condicions laborals dels llocs de treball amb horari especial (Centres d’Ensenyament, Comissaries, Casals de Gent Gran, Oficines de Turisme…): durada mínima de les condicions, negociació dels canvis, comunicació als treballadors, retribucions, entre d’altres.

L’Administració, a petició de la UGT, convocarà el grup de treball de jornada i horaris, per determinar els criteris i com es garanteixen els drets dels treballadors i treballadores, que tenen a la RLT l’epígraf d’horari especial.

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 15 de febrer de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca