ACTUALITAT

Antiguitat dels fixos discontinus

El dia 15 de gener d’enguany es va signar l’acord pel qual es modifica el càlcul pel còmput de l’antiguitat del personal laboral fix discontinu. Fins ara, només computava el temps d’activitat i a partir del dia de l’acord es computa tot el temps de relació laboral ja sigui d’activitat o no, i es pagarà els mesos d’activitat.

Hem arribat a aquest acord després que la UGT, una altra vegada sense el suport de cap altre sindicat, vam interposar conflicte col·lectiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Al mateix temps que van fer arribar a l’administració el nostre estudi sobre les possibilitats de guanyar aquest judici. Sembla que aquest treball de la UGT i  la demanda han estat eficients, donat que finalment s’ha arribat a un acord a canvi que la UGT retirés la seva demanda. Tal i com s’indica a l’acta, aprovada i signada de la CIVE de 31 de novembre de 2020, que us adjuntem:

Després de l’èxit del reconeixement de l’antiguitat, sense tenir en compte les interrupcions entre contractes, guanyat  per la UGT (en solitari) al Tribunal Suprem (Sentència de gener de 2020, TS 69/2020), no ha passat un any i hem obtingut un altre avanç important pel 8% dels treballadors i treballadores als que se’ls aplica el VI Conveni.

La pràctica totalitat dels fixos discontinus de l’Administració de la Generalitat es troben al Departament d’Interior (aproximadament 800 persones), a excepció de 8 companys i companyes que son al Departament de Territori i Sostenibilitat.

Una vegada més, i recordem com era la situació del fixes discontinus abans que la UGT guanyés per primera vegada les eleccions sindicals al Departament d’Interior. Els comitès anteriors, sense la força de la UGT,  tenien al personal fix discontinu en les següents condicions:

  • No gaudien de vacances, se’ls descomptaven uns minuts cada dia en el concepte de vacances. La UGT va posar demanda i vam arribar a acord a la porta de Magistratura el dia del judici.
  • No cobraven la productivitat, fins al 2012, que la UGT va aconseguir aquest dret després d’una reunió amb Funció Pública.
  • La sentència 1745/2003 del Tribunal Suprem sobre els guaites, que va fer personal de plantilla a 125 guaites, que estaven en contractes en frau de lli (conflicte col·lectiu de la UGT en solitari).
  • La sentència 1745/2015 del Tribunal Suprem sobre els Auxiliars d’Ofici Forestal, que va fer personal de plantilla a 650 AOF, que estaven contractats en frau de llei (conflicte col·lectiu de la UGT en solitari).
  • I per sobre de tot que la resta de sindicats estaven en contra del dret de sufragi a les eleccions sindicals del personal fix discontinu, i fins que no va votar aquest personal (s’ha de dir que va costar molt aconseguir-ho!) la UGT no va guanyar unes eleccions sindicals a Interior.

Les bones paraules se les emporta el vent, el bon treball queda per sempre

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona  19 de gener de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca