ACTUALITAT

Reunió sobre Teletreball

REUNIÓ DE LA COMISSIÓ PARITÀRIA DE SEGUIMENT SOBRE TELETREBALL DEPENENT DE LA MEPAGC

Avui, 21 de desembre de 2020, ens hem reunit la Comissió paritària de Seguiment sobre Teletreball. La UGT esperava la facilitació de l’àmplia informació que vàrem demanar a la reunió anterior, per poder realitzar adequadament les funcions, cosa que no ha estat així.

La UGT hem demandat l’aplicació de la modificació estatal de l’EBEP, que va afegir l’article 47 (bis) sobre teletreball, i l’adequació a aquest nou article del nostre Decret 77/2020, de 4 d’agost, pel qual es regula la prestació de serveis en la modalitat de teletreball per al personal al servei de l’Administració de la Generalitat de Catalunya i els seus organismes autònoms, especialment quant a:

– Garantir que els teletreballadors tinguin els mateixos drets que els presencials: permisos, llicències, especificitats horàries, prevenció de riscos laborals, dret a la representació sindical…

En relació amb la prevenció laboral, la Funció Pública afirma que està clar que estarà garantida i que les seves especificitats es tractaran a la Comissió Paritària Sectorial de Salut Laboral.

– Facilitació i manteniment de tots els mitjans tecnològics necessaris pel teletreball.

Pel que fa a aquest tema, l’Administració manifesta que la tecnologia necessària estaria composada per una pantalla gran (a part del portàtil), un ratolí, un teclat, auriculars, replicador de ports d’USB i un Wifi portàtil (MIFI-Router). Ells anomenen aquest pack “Caixa TIC” i es començarà a distribuir a partir del març. La UGT considera que és una proposta de l’Administració, que no sabem si és suficient i adequat, cosa que valorarem i farem la nostra proposta.

Igualment hem reclamat la compensació de les despeses que suporten els treballadors quan treballen a casa, com les de la línia d’internet o la llum que es consumeix, com ja s’ha acordat a altres administracions. L’Administració ha recordat que el teletreball és voluntari i que considera que la norma no inclou aquesta qüestió, interpreteu això al vostre gust…

Actualment no podem obtenir suficient informació sobre la situació dels treballadors i treballadores quan teletreballen a casa, us demanem que ens feu arribar les problemàtiques que us van sorgint per mirar de trobar solucions.

Bones festes a tothom!

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 23 de desembre de 2020

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca