ACTUALITAT

Reunió del CSSL del Departament de Salut

En la reunió extraordinària telemàtica del Comitè de Seguretat i Salut (CSS) del Departament de Salut del dia 25/11/2020 es van tractar els següents temes de salut laboral:

El Servei Mancomunat de Prevenció de Riscos Laborals (SMPRL) ens va informar de:

  1. El procediment de Coordinació d’Activitats Empresarials (CAE) en l’àmbit del Covid-19 i les mesures preventives i correctores preses,
  2. Dels Informes preventius de les seus corporatives del Departament de Salut que comparteixen seu amb d’altres Departaments, com la de Tortosa i Santa Caterina (Girona).
  3. Les mesures preses en resposta a l’informe definitiu d’Inspecció de Treball sobre l’ICAM Puigmal.
  4. Les mesures correctores proposades pel SMPRL als informes realitzats pels delegats de prevenció d’UGT,
  5. La proposta d’activitats formatives del SMPRL per a l’any 2021, el qual va ser aprovat,
  6. Les mesures que afecten als espais comuns (offices, menjadors, fonts d’aigua…) en referència al Covid-19, i
  7. Les estratègies preventives i formació en Prevenció de Riscos Laborals (PRL) per a personal de nova incorporació (rastrejadors i supervisors) dels 3r i 4t Acords de Govern de 2020.

Durant la mateixa UGT ha:

  1. Demanat que la documentació del ple a valorar es faciliti amb suficient antelació per a la seva valoració, així com la informació addicional que es dona en les reunions.
  2. Sol·licitat informació sobre les mesures preventives i correctores que s’han pres durant els brots pel Covid-19 i quines es prendran en el cas que no es faciliti la informació al SMPRL via Coordinació d’activitats Empresarials (CAE).
  3. Demanat les tasques que farà el personal contractat nou pel Covid-19 i la seva assignació en el cas de CAE i les funcions del personal amb tasques d’autoritat sanitària (inspectors).
  4. Exposat que cal una valoració més exhaustiva de l’informe del SMPRL que intenta donar resposta als informes elaborats per part dels delegats de prevenció d’UGT ja que s’ha tingut pot temps per valorar-los.
  5. Exposat que el pla de formació del SMPRL per a l’any 2021 és molt correcte. S’ha agraït que s’incloguin activitats formatives proposades per UGT i s’ha demanat que es realitzin píndoles informatives i s’ha demanat quan s’establirà al Departament la plataforma Moodle per a activitats formatives.
  6. Demanat que es doni una resposta escrita als informes presentats pels delegats de prevenció d’UGT i CCOO a l’edifici de l’ICAM Puigmal, i
  7. Demanat que s’estudiïn i actualitzin els protocols per al personal laboral presencial  a les seus (escalfar el menjar…) i que afecten als espais comuns (offices, menjadors, fonts d’aigua…) en referència al Covd-19.

UGT vol continuar treballant i lluitant per aconseguir millorar les condicions laborals. Per això  us demanem que si teniu qualsevol proposta, acció, consulta o col·laboració que vulgueu fer, ens la feu arribar a qualsevol de les següents adreces:

manelgimenez.ugt@gmail.com           joan.antoli@gencat.cat

Salut i cuideu-vos!!!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 14 de desembre de 2020

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca