ACTUALITAT

Comitè intercentres Departament d’Interior

24 de novembre 2020

CALENDARIS PENDENTS  

Els calendaris de la DGPEIS no s’han rebut a temps per poder revisar-los i incloure’ls en aquest comitè. 

Suposadament no hi ha canvis amb relació als del 2020 amb excepció del de TEHM. 

Des de UGT reclamem que aportin un informe que justifiqui aquesta proposta de canvi de calendari, la qual de moment no hem rebut. 

TEOC’s

Valoració del document “Criteris gestió personal TEOC durant la CF2020”

Des de UGT valorem molt positivament l’existència d’aquest document, ja que evitem els “reinos de taifas” que tenim a cada regió i mirem d’homogeneïtzar els criteris de gestió de totes les sales de control.  

De la mateixa manera també reclamem que no s’ha complert les cobertures de les baixes i incidències a les sales i demanem que per futurs documents la Operativa confirmi amb RRHH que el que posen en paper es pot complir a  la pràctica. Caldria un document per tot l’any de com s’han de cobrir les sales en cada cas.  

Finalment no fan canvi d’horari perquè no poden contractar el personal que esperaven. Tot i així ens enviaran un document amb criteris pel calendari del 2021 per poder treballar-ho amb la part social, diuen que volen més operadors de dia i a l’estiu…. a veure què ens fan arribar. Però la UGT reclama una vegada més, la creació d’un grup de treball per parlar d’aquest i altres temes d’aquest col·lectiu. 

Contractes Eòlia. 

Per sorpresa de tots, ens informen que ens faran arribar un calendari dels Teocs Eòlia. 

UGT mostra la sorpresa i demana regularitzar d’una vegada per totes els contractes de Teocs Eòlia, s’ha de donar seguretat jurídica als treballadors. També s’ha de solucionar els problemes de cobertures de les vacants que han generat aquests contractes. 

El Subdirector comunica que es crearan aquestes places com a Analista Informàtic!!! 

Curs bàsic Operadors. Formació de les sales dins del curs bàsic de bombers. 

Des de UGT tornen a demanar que es recuperi la formació que es feia fa uns anys al curs Bàsic de bombers on hi havia una explicació teòrica sobre el funcionament de les sales de control i després unes hores presencials a les sales, tutelat tot això per a un formador operador.  

L’Operativa indica que demanaran la formació que s’està fent actualment i faran la valoració.  

També es reclama novament poder treballar sobre el curs bàsic d’Operadors.

Taula retributiva per hores i dies. Què cobra un TEOC? 

Una altre reivindicació històrica, demanen taules retributives per dies i hores dels TEOC.  

RRHH ens indiquen que ja ho tenen i que ens ho faran arribar “en breu”. Us recorden que els contractes de fins a una rotació es paguen per hores i si es més llarg per dies.  

Demanem un document que englobi totes les incidències de les cobertures d’aquests col·lectiu.  

RRHH es reunirà amb tots els caps de secció per consensuar i fer aquest document.  

TALLER RADIO

UGT torna a demanar per enèsima vegada les  funcions d’aquest col·lectiu.  

El Subdirector reconeix que ens han promès moltes vegades, a les converses mantingudes amb delegats d’UGT i a les peticions fetes des dels comitès, que ens enviaria aquesta informació i no ho ha fet encara. Ens ho enviarà abans de divendres, ens enganyaran un altre cop? 

UGT demanem qui és el cap de d’aquest col·lectiu, fins ara el J.Vidal els hi feia el seguiment, però ara ja no podrà. Insistim a demanar un nom… els Subdirector no ho sap… finalment ens dona el nom de Màxim del Valle. 

CONDUCTORS

Des de UGT manifestem el dubte sobre la formació rebuda pel personal conductor per fer servir la maquinària de revisió i calibració de les màscares de bombers (ERA), considerem que no és una tasca d’aquest col·lectiu. El subdirector de RRHH deixa molt clar que aquestes tasques les han de fer només  bombers o personal de Drägger i mai personal laboral

També tornem a parlar del famós complement de perillositat dels conductors de la DGPEIS. Per part d’UGT fem saber que l’administració no fa bé les coses, els terminis estan clars al VI Conveni article 35, s’ha de fer efectiu ja i no esperar més. Una vergonya! 

Des de UGT denunciem que els nous vehicles de magatzem no tenen plataforma per carregar i descarregar el vehicle, qui fa aquestes compres que no pensa amb les necessitat real dels treballadors???…. un argument més pel complement de penositat.  

CAMPANYA FORESTAL 2021

Des de UGT fem tot un seguit de propostes per la propera campanya, no són pas noves, però les continuarem reclamant fins que les aconseguim, ja hem aconseguit la recollida i entrega de roba en contracte, després d’una denuncia d’UGT a inspecció de treball. 

Concurs de mobilitat voluntària dels AOF

UGT proposem el concurs de mobilitat del col·lectiu AOF per la propera campanya. L’últim va ser el 2017. 

Des de RRHH ho veuen complicat per un tema de capacitat del personal d’administració que han de gestionar molts processos.  

UGT argumentem que el col·lectiu és cada vegada més petit i no són tants els treballadors que volen canviar el seu parc però si que hi ha persones molt afectades.  Recordem que donat que les borses no són territorials aquest col·lectiu està molt desplaçat del seu lloc de residència  i cal mobilitats regulars.  

No van tenir problemes per fer el concurs de mobilitat dels EPAF i estaven en un moment molt més complicat (COVID), s’ha de poder fer el mateix amb els AOF. Si cal la part social col·laborarà amb tot lo que calgui. Ens donaran resposta el proper comitè. 

Realització de les proves de manteniment a les regions

UGT reclamem una vegada més que si cal realitzar proves de manteniment es facin a  les regions. Recordem que els bombers quan feien aquestes proves les feien per regions. 

Donaran resposta el proper comitè. 

Les jornades de formació han de contar totes com a una jornada de treball de 9.5h

UGT reclamem que totes les jornades de Formació computin com a jornada sencera de treball (9.5 hores), actualment hi ha diferència entre la formació de reciclatge i la de noves incorporacions.  

El subdirector ens informa que totes les jornades de formació es faran dins la jornada laboral incloent els desplaçaments si són necessaris.  

Des d’UGT ens sembla bé aquesta proposta però els desplaçaments entre el lloc de treball i el lloc de la formació els ha de facilitar l’administració. Al Subdirector li sembla bé. 

Que els treballadors puguin triar les seves vacances

UGT demanem que els AOF puguin triar les seves vacances amb llibertat respectant els mínims de l’esquadra (esquadra –1). És absurd tenir a tots els AOF de vacances simultàniament, es perd tota una setmana de presència als parcs. 

L’Operativa considera prioritari tenir tots els AOF dins de campanya, prefereixen tenir totes les vacances acumulades al final de contracte (encara que hi hagi focs fora de campanya). A més genera molta feina administrativa. Consideren que no hi ha vulneració de drets. 

Ampliar el temps de contractació del personal AOF donada la desestacionalització de les campanyes

Els AOF són el col·lectiu amb els contractes més curts de tota la campanya, tot i ser els que tenen més incidència  i els que treballen més directament a l’extinció dels incendis, és la mateixa DGPEIS qui parla de la desestacionalització de les campanyes, per això demanem l’ampliació  del temps de contractació.  

L’Operativa considera que ja s’està augmentant la plantilla de bombers i que els parcs estaran dimensionats per la propera campanya per suplir la falta de AOF fora del període de risc que es manté amb els 3 mesos d’estiu.  I a més ens argumenten que la resposta als incendis forestals la dona el cos de bombers i no pas el personal laboral. 

Ja fa dies que UGT parla amb RRHH de les problemàtiques de treballadors detectades (afectant sobretot en el personal TEOC) sobre diferències entre cotitzacions a la Seguretat Social,  l’administració ens indica que crearà una bústia de correu electrònic on poden atendre els possibles problemes que s’hagin detectat amb la vida laboral. Un cop ho concretin i notifiquin us el farem arribar. 

Recordeu que gràcies a la sentència guanyada per UGT aquest mes es regularitzen els triennis a les nòmines!!!!!

Ens en sortirem!!!!

JUNTS SOM MÉS FORTS!!

laborals.interior@catalunya.ugt.org

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona a 25 de novembre de 2020

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca