ACTUALITAT

Compatibilitat i accés a places TSSP

Us volem informar de dues notícies importants pels treballadors sanitaris que han passat desapercebudes per culpa de la pandèmia per COVID19 que ho amaga tot.

La primera és que, en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya núm. 8195 del 06/08/2020, es va publicar l’Acord GOV/104/2020, pel qual el Govern declara d’interès públic que el personal sanitari, el personal investigador de recerca en salut i el personal docent sanitari adscrits al departament competent en matèria de salut o del seu sector públic institucional desenvolupin un altre lloc de treball o activitat pública, de diferent tipologia a la de l’activitat desenvolupada per raó del lloc de treball principal, sanitària, de recerca en salut o de docència no reglada relacionada amb aquests àmbits, en els sectors següents:- El Departament de Salut o una entitat del seu sector públic institucional. – Els centres del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT). – Les mútues col·laboradores amb la Seguretat Social. – El Grup d’Emergències Mèdiques. – La xarxa de serveis socials d’atenció pública.

El personal interessat a desenvolupar un altre lloc de treball o activitat pública a l’empara de la declaració d’interès públic que preveu aquest Acord ha de sol·licitar, obligatòriament i de forma prèvia a l’inici de la, l’oportuna sol·licitud de compatibilitat.

Val a dir que aquesta és una reivindicació feta per la UGT des de fa molt de temps i ens complau que finalment el Departament de Salut ha actuat, ja que permetrà complementar el salari principal als diferents col·lectius sanitaris i pot ser que ajudi a la mancança de professionals sanitaris a molts sectors.

La segona és que la Funció Pública ha autoritzat la petició del Departament de Salut de l’accés dels diplomats/desd’infermeria al cos de Tècnics de Superiors de Salut Pública (TSSP), matèria que la UGT estem reclamant des que es va modificar el sistema de titulacions a l’actual. Així que a partir d’ara, per a l’accés al cos TSSP es permetran els següents graus: Medicina, Farmàcia, Biologia, Química, Veterinària, Microbiologia, Bioquímica, Ciències Ambientals, Ciència i Tecnologia dels Aliments, Ciències Biomèdiques (=Biomedicina) i s’afegeixen dues més, que són el grau eninfermeria i el grau en Nutrició Humana i Dietètica.

Les antigues diplomatures en Infermeria o en Nutrició no seran admeses, llevat que les persones hagin fet la corresponent ampliació de crèdits que els permeti assolir l’homologació a grau de la seva titulació inicial de diplomatura.

A la nostra consulta, el Departament ens ha informat que, en cap cas, hi haurà una transformació de les actuals places de Diplomats Salut Pública, ja que consideren que tenen funcions diferents, i que les noves titulacions admeses per accedir seràaplicable per accedir a places de TSSP.

La UGT continuarà treballant i lluitant per aconseguir millorar les condicions laborals i, per això  us demanem que si teniu qualsevol proposta, acció, consulta o col·laboració, ens la feu arribar a qualsevol de les següents adreces:   

manelgimenez.ugt@gmail.com     joan.antoli@gencat.cat

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona 24 de novembre de 2020

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca