ACTUALITAT

Reunió de la Mesa Sectorial novembre’20

Una reunió més en què la Funció Pública ha tancat la mà i no ha volgut millorar de cap manera les condicions laborals del personal funcionari d’administració i tècnic de la Generalitat representat en aquesta Mesa.

Per reafirmar més la seva actitud despòtica, han censurat una vegada més temes proposats i, a sobre, neguen que s’hagin de negociar les condicions laborals dels funcionaris de programes que havíem proposat la UGT (Educadors Socials dEducació, Rastrejadors deSalut i tots els del SOC), al·legant que estan regulats per Acords de Govern, que no són llocs d’estructura perquè no estan recollits a la Relació de Llocs de Treball (RLT) i que la majoria es financen per fons europeus. O sigui, consideren que no són treballadors de la Generalitat i que no tenen dret a la representació sindical.

TERMINI DE GAUDIMENT DE LES HORES EXTRES PER HORES LLIURES DE SERVEI 

L’Administració només ha estat interessada en aquesta proposta que ha presentat ella mateixa. Segons ells, la compensació de les hores extres realitzades per hores lliures de servei s’ha de fer en els quatre mesos posteriors que les hores s’hagin fet i, com a màxim, fins al dia 15 de gener, i proposen eliminar el topall del 15 de gener. Desconeixem quina norma regula aquest termini fins al 15 de gener i resulta impossible compensar en menys d’un mes les hores realitzades al desembre…

La UGT hem manifestat que les hores extres s’han d’abonar o s’han de compensar per hores lliures, per tant exigim que, si no es poden compensar per necessitats del servei en el termini establertlegalment, que es doni l’opció als treballadors que les hagin realitzat, a la seva voluntat, que escullin cobrar les o gaudir-les.D’altra manera, al final, es jubilaran sense haver-les cobrat.

REVISIÓ DEL COMPLEMENT ESPECÍFIC DEL PERSONAL D’ADMINISTRACIÓ I SERVEIS DE COMISSARIES

De nou hem reclamat la revisió a l’alça dels complements d’aquest personal, per retribuir adequadament la perillositat i l’obligatorietat de treballar una tarda. L’Administració ha respost que aquest tema ja s’ha debatut en altres ocasions i que considera que no han canviat les circumstàncies per revisar les retribucions dels treballadors PAS de comissaries.

PERMISOS I VACANCES DURANT UN POSSIBLE CONFINAMENT

Tots els sindicats hem fet front comú i hem demanat la interrupció dels permisos que s’estiguin gaudint en el supòsit d’un possible confinament, i que tinguin en compte les consideracions de dues sentències recents de dos jutjats en relació amb els dies d’assumptes personals i, especialment, amb les vacances. L’Administració, com ja podeu suposar, s’ha negat.

FLEXIBILITAT HORÀRIA EN TELETREBALL

La UGT hem demanat la confirmació que els teletreballadors tenen els mateixos drets que els que ho fan de forma presencial i que recordin als Departaments que tenen el dret a gaudir la flexibilitat horària que els hi permet diferent normativa. Com hem detectat diversos Departaments que obliguen els seus treballadors a realitzar en teletreball de forma continuada des de les 8 del matí, amb un marge de mitja hora a l’inici de la jornada, fins a realitzar 7 hores i 30 minuts, entre ells el d’Economia, el d’Exteriors o el SOC, hem demanat que els hi recordin que, excepte l’horari individual pactat obligatori, la resta de la jornada la poden distribuir com vulguin.

CRITERIS DE SELECCIÓ I PROVISIÓ AL PORTAL ATRI

La part social hem demanat la regulació dels processos de selecció d’ATRI per tal que es compleixi la normativa de transparència, d’accés a les dades i de procediment administratiu. A més volem que es publiquin al mateix portal ATRI els barems de valoració, els punts obtinguts de tots els participants i el nom de la persona seleccionada. Aquesta forma es complirà la normativa i finalitzaran les sospites de frau d’aquests processos de la majoria de les persones que hi participen i que no obtenen la plaça.

La Funció Pública convocarà aviat el Grup de Treball d’Atri, depenent d’aquesta Mesa, per negociar aquest tema.

TEMES VARIS DEL TORN OBERT DE PARAULES

  • Condicions laborals personal subaltern: L’administració està estudiant les propostes dels sindicats.
  • Calendari de convocatòries en relació amb la normativa estatal en tràmit sobre convocatòries PESCO: L’Administració manifesta que manté sense canvis l’últim calendari presentat.
  • Convocatòria del Grup de Treball de selecció i provisió: Es convocarà aviat per revisar l’estat de les convocatòries pendents.
  • Currículum cec: a ATRI ja hi ha una nova opció per descarregar el currículum sense dades que puguin causar discriminació de cap mena, però resta encara per finalitzar l’eina que permeti sol·licitat la participació en processos de selecció i provisió sense possibilitat d’identificació de la persona que sol·licita. Restem a l’espera.
  • Dubtes sobre processos de selecció i provisió: Com fa res que es va reunir el Grup de Treball de Selecció i Provisió, ens demanen que demanem per correu tots les qüestions que tinguem sobre aquests temes. Us animem a que ens feu arribar els vostres dubtes i us informarem tant bon punt que tinguem respostes.

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 19 de novembre de 2020

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca