ACTUALITAT

Reunió Comitè Intercentres del DPT. Interior

10 de novembre 2020

Com a prèvia, UGT fa una queixa a la falta de respecte per part de l’administració per aquest comitè que porta quatres mesos sense reunir-se i sense rebre la documentació reclamada, documentació que finalment han enviat parcialment a les 22 hores el dia abans de la reunió. La resta de part social és suma a la reclamació feta per nosaltres.

1. Calendaris laborals presentats. (Xarxa Rescat, Àrea TIC, DG Protecció Civil i SCT -Premsa i Civicat)

No hi ha canvis en respecte als de l’any passat, s’accepten. Sobre el calendaris de la DGPEIS encara estan pendent però RRHH ja diu que no hi hauran canvis, els entregaran el proper comitè. 

2.Readscripció dels llocs de treball d’EPAF dels Parcs de Bombers de Gandesa i Figueres als Parcs de Móra d’Ebre i Llançà, respectivament.

Aquesta re-adscripció està motivada per les males condicions i la falta d’espai tant del parc de Figueres com el de Móra d’Ebre. La del parc de Llança és definitiva, la del parc de Móra supeditada a unes obres sense data d’execució del parc Gandesa.

Fins que l’adscripció sigui definitiva a la Relació de Llocs de Treball (RLT) els treballadors seran compensats amb el pagament de la dieta de desplaçament i la compensació del temps de trajecte. UGT hem demanat que s’informi els treballadors, des de RRHH s’informarà personalment a cada treballador del canvi d’adscripció i de les compensacions, cosa que encara no ha fet en el cas de Llança i ja han canviat de seu des de primers de mes.

3.Plus de perillositat conductor magatzem DGPEIS.

UGT ha demanat per activa i per passiva, en aquest comitè (CI) i en els de Seguretat i Salut (CSSL) aquest tema, arrel d’un reunió entre un company afectat què és va reunir amb el DG i SG RRHH, en la que es van comprometre a que el rebrien. Però ara per sorpresa de tots des de la Direcció de serveis es diu que l’esmentat plus no figura a cap pressupost.

Un cop més la casa actua tard, malament i de males maneres, el passat 7 d’octubre dins l’ordre del dia del CSSL es va demanar informe al servei de prevenció sobre la idoneïtat d’aquest complement, tal com marca l’article 35 del VI Conveni. Els terminis s’han acomplert, ara què hem de fer? Una vergonya!!!!Tocarà anar a Funció Pública i que ells indiquin el camí per operar com toca al Departament d’Interior.

Recursos humans de la DGPEIS fa aigües, hem de posar de manifest la manca de personal i recursos d’aquesta unitat de gestió, tant important i necessària per la nostra organització. Des de UGT hem demanat empara a la Direcció de Serveis ja que últimament tot plegat es un despropòsit, tenim diferents companys que no cobren el que toca, manca de cotització real a la Seguretat Social i un clàssic, els contractes arribant molt i molt tard. Esperem que la Direcció de Serveis posi ordre en aquest desgavell.

4.Campanya forestal 2020:

Insistim amb la necessitat d’un Document marc de campanya forestal amb tota la normativa i acords d’aquest comitè per evitar les continues interpretacions per part de les regions i caps de parc i perquè els treballadors tinguin també tota la informació. També des d’UGT recordem que mai som cridats a fer la valoració del dispositiu de campanya forestal, potser tocaria ja que una part important d’aquest dispositiu es de personal laboral.

 Pagament complement diumenges i festius per treballar fins les 01:00 la nit de Sant Joan, segons conveni.  – (UGT)

Des de UGT detectem que no s’està pagant la part del complement de festiu per aquesta jornada obligada que tenen els AOF. RRHH ens informa que si realment no s’ha pagat ho regularitzaran a la nòmina de Desembre.

 Problemes amb les AP, no els hi deixen agafar si no éuna guàrdia sencera.

UGT exposa que als AOF no els hi deixen agafar les AP per hores com dicta el VI Conveni i se’ls obliga a gaudir-les en guàrdies senceres. 

La Operativa reconeix que tenen el dret però que estan supeditades a les necessitats dels servei, des de UGT confirmen que les necessitats han de ser els mínims de torn i no anul·lació per norma.

Finalment l’Operativa es compromet a fer servir la mateixa norma per acceptar AP tant si el treballador demana tota la guàrdia com si demana part de la mateixa.

La operativa insinua que podríem negociar un període mínim d’hores per gaudir d’aquest permís, des de UGT els comuniquen que si tenen alguna cosa per oferir en una negociació estem oberts ha negociar però fins a les hores reclamem el compliment de la normativa vigent. 

– Disfuncions entre treballadors amb la compensació de les hores per recollir la roba fora de contracte.
Tot i que la compensació d’hores per recollir la roba fora de contracte es va comunicar al Intercentres del dia 1 de juliol, hi ha hagut AOFs que no han pogut compensar aquestes hores perquè des de les regions se’ls a informat tard o directament no s’ha informat, això ha creat un greuge comparatiu entre treballadors. 

RRHH confirmen que han existit alguns problemes, però que ara ja no poden fer res al respecte, perquè els treballadors ja no estan contractats i no els hi poden pagar aquestes hores. Informem que a partir de la propera campanya aquest tema estarà inclòs al calendari, primer dia de contracte recollida de roba i últim dia de contracte lliurament.

Des de UGT aplaudim aquesta resolució que fa anys que es reclama i que finalment sembla que ha fet efecte, serà la denuncia presentada per UGT a inspecció de treball contra la DGPEIS??

 Problemes a Terres d’Ebre amb els calendaris dels treballadors, compensacions oblidades en diumenge, jornades de 12h…

Des de UGT mostrem la nostre preocupació per com s’han gestionat els calendaris en aquesta regió, sense complir la normativa, amb AOF fent jornades de 12 hores, obligació de compensació en diumenge… i el que es més greu sense cap interlocutor per solucionar aquests problemes una vegada detectats.

 Valoració del document “Criteris gestió personal TEOC durant la CF2020”.

A falta de la presència del Cap de la divisió de Sala Central passem la part operativa d’aquest punt al proper intercentres.

Per part d’UGT destaquem la falta del compliment dels criteris amb la cobertura de les sales on el document indica que es cobririen totes les baixes del personal de campanya i no s’ha complert.

RRHH indiquen que les baixes no es poden cobrir per manca de pressupost, que es cobreixen fins que s’acaba el pressupost. Continuem sense entendre com és que la reducció de jornada continua sense cobrir-se. No tenim una resposta clara per part de la casa.

Exigim que la propera vegada que la operativa vulgui fer un document de criteris parli abans amb RRHH per no posar per escrit el que no es pot complir o busqui la manera de poder complir-los.

Donat tota la informació que ha arribat fora dels canals oficials és inevitable demanar què passa amb el calendari de TEOCS.

La Operativa informa que estan treballant amb un document de jornada i horari, que la presentaran quan tinguin una primera proposta per poder treballar-la amb la part social. 

UGT insistim en què es tingui en compte als treballadors a l’hora de proposar canvis pel col·lectiu, si la operativa ha detectat problemes amb calendaris o altres aspectes, però que no deixa clars, que doni la oportunitat al col·lectiu de fer aportacions amb la seva experiència per poder arribar a una solució consensuada entre tots.

5. Procés extraordinari de contractació.

Tot esperant que es reactivi el procés d’ampliació de borsa que va quedar aturat degut a la pandèmia, des de la casa es defensa com es va fer el procés extraordinari que va servir per salvar els mobles a la campanya forestal. UGT mostrem malestar perquè no es van fer les coses com s’havia dit. Altre cop les regions van pel seu compte i la casa no les ha fiscalitzat tal i com s’havia quedat, així com tampoc van entregar cap documentació a la part social ni la van publicar tal com deia la convocatòria. Amb tot això, és evident que no es va garantir la imparcialitat i transparència del procés extraordinari.

L’ampliació de borses continua aturat fins que el PROCICAT permeti fer exàmens a llocs tancats.

6. Cobertura dels llocs de treball afectats per l’aplicació de la nota sobre la situació del personal de l’Administració de la Generalitat de Catalunya amb menors a càrrec afectats per la Covid-19.- (UGT)

RRHH confirma que es cobriran les sales sempre que estiguin sota mínims.

Des de UGT plantegem novament el problema de la cobertura dels Caps de Sala de Tarragona, demanem que aquesta cadira ha d’estar plena i que es regularitzi un procés per donar opció als operadors de la Sala a poder ocupar aquest llocs. I si volem parlar del model hi parlem amb temps però no es pot allargar més aquesta situació, s’ha de solucionar JA!!!

7. Documentació i resultats del procés recol·locació de Guaites.

Hores d’ara seguim sense disposar de cap dada oficial de tot el procés, fa un mes que es van comprometre a enviar-la i encara no la tenim. Finalment el Subdirector de RRHH diu que ens donaran les dades quan el procés estigui finalitzat. Des de UGT manifestem la nostre disconformitat, volem la informació del procés per confirmar que s’està fent adequadament, no les dades finals quan tot ja està dit i beneït. 

NO acceptarem que la DGPEIS digui que la part social ha participat d’aquest procés.

RRHH ens informa que la recol·locació del EPAF i els AOF ja s’ha fet, que els Conductors de carnet C no hi haurà problemes perquè hi ha més places que aspirants i que estan treballant amb conductors B on hi ha més aspirants que places. Han tingut problemes amb els càlculs de l’antiguitat com a guaites que ha fet el programa de personal i ho han de revisar.

Donada aquesta informació, UGT insisteix en fer pública la llista d’antiguitat perquè els afectats puguin confirmar que és correcte, com a qualsevol altre procés.

8. Creació de noves places dins la DGPEIS:  EPAF, TEMH, Conductors, TEOC, Taller Radio.

Tots recordem els inicis del projecte 2025, on s’havien de fer una infinitat de places de infermers pel GEM, i tots sabem on han anat a parar, oi? Doncs ja fa un any que es va repetint que pel 2020 tindrem una ampliació de places de laborals de tots els àmbits: TEHM, Taller Ràdio, TEOC’s, Conductors i EPAF.

Només aquests últims dos col·lectius han estat o seran ampliats,això si, gràcies a extingir el col·lectiu de guaita i anar minvant els AOF any rere any, però ara ja no poden retallar més i han hagut de demanar una ampliació econòmica.

La operativa i la DG sembla que tenen molt bones intencions, però a l’hora de la veritat FUM… No hi ha mai diners pels laborals!!

Ens en sortirem!!!!

JUNTS SOM MÉS FORTS!!

laborals.interior@catalunya.ugt.org

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona a 12 de novembre de 2020

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca