ACTUALITAT

1a Reunió de l’Acord de Teletreball

UGT DEMANEM NO EXCLOURE’N CAP COL·LECTIU 

Avui, 30 d’octubre de 2020, s’ha celebrat la 1a reunió de la Comissió Paritària de Seguiment de l’Acord de Teletreball signat el 25 de febrer de 2020, amb l’objectiu d’analitzar i avaluar la seva aplicació i funcionament i rebre informació i negociar els criteris d’aplicació davant la concurrència de sol·licituds.

L’Acord signat al febrer va néixer totalment desfasat, en ser una primera regulació de la matèria que ha quedat totalment desbordada per la pandèmia de la COVID-19, que va esclatar 15 dies més tard.

La UGT hem demanat tota la informació possible sobre el tema per poder avaluar la situació actual:

  • Relació de tots els llocs teletreballables i motivació dels que no poden fer teletreball.
  • Peticions de teletreball presentades, nombre de rebutjades i motiu de les rebutjades.
  • Circulars, instruccions, ordres, criteris… dels diferents departaments sobre el teletreball.
  • Avaluacions negatives i els seus motius.- Informes de seguiment del teletreball realitzat per l’Administració des del març.
  • Estudis realitzats per l’Administració des de l’inici de la pandèmia (adequació a la prestació de serveis, funcionament, afectacions, conseqüències positives i negatives, riscos laborals…).
  • Problemàtiques detectades.

En veure la disparitat de criteris i el desfasament entre l’Acord i la seva aplicació, la UGT hem demanat:

  • La modificació de l’article 2 del Decret 77/2020 de 4 d’agost que regula la prestació de serveis en la modalitat de teletreball i que expressament exclou literalment “el personal docent, l’estatutari dels serveis de salut, el dels cossos de Mossos d’Esquadra, Bombers i Agents Rurals i el que ocupa llocs de treball en centres penitenciaris i de justícia juvenil, també el personal amb funcions de protecció de la salutpública en escorxadors, sales de d’especejament i sales de tractament de caça”. La UGT considera que dins d’aquests col·lectius hi ha llocs de treball que sí podrien fer teletreball.
  • Normes i protocols unificadors de criteris.- Estudiar l’augment a 5 dies màxim de teletreball setmanal.
  • Realitzar teletreball en jornades tant senceres com parcials.
  • Mesures per garantir tots els drets dels treballadors en teletreball: permisos, llicències, especificitats horàries, dret a la intimitat, salut laboral, dret de representació…
  • Mesures per garantir la desconnexió digital.
  • Facilitació i manteniment de tots els mitjans tecnològics necessaris per part de l’Administració tal com recull el nou l’article 47 bis de l’EBEP.

A la pròxima reunió, en 15 dies,  podrem analitzar el tema amb dades i també donar-vos informació.

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 30 d’octubre de 2020

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca