ACTUALITAT

Reunió al Departament de Territori i Sostenibilitat

Avui, dimarts 22 de setembre,  les representants del servei de recursos humans del Departament de Territori i Sostenibilitat, s’han reunit amb el Comitè intercentres per abordar temes que són del vostre interès:

Jubilació parcial

Al juliol la Secció Sindical de la UGT va exposar a CIVE el greuge comparatiu, de pèrdua econòmica de les persones que amb càrrec de comandament havien sol·licitat la jubilació parcial. Ens van traslladar a tractar el tema amb el comitè intercentres. Avui el Departament ens ha informat de la solució aportada a partir d’ara en aquestes situacions:

  • El titular que vol fer la jubilació parcial es proposarà una compactació de la jubilació plurianual (si ha de treballar 4 anys al 50%, es farà una jubilació parcial de manera que treballarà 2 anys al 100% i 2 anys que no anirà al centre de treball, això fins la jubilació ordinària).
  • El complement de comandament el percebrà al 50% fins a l’any de la jubilació ordinària.
  • El temps que la persona jubilada parcialment ja no ha d’anar al centre de treball, s’oferirà per atri la cobertura del comandament per encàrrec de funcions.
  • El rellevista es contractarà sense les funcions de comandament, fins i tot en una altra categoria. Des del primer dia de la jubilació parcial al 50% fins l’edat de jubilació ordinària.

Criteris de selecció de personal laboral temporal

La UGT ha insistit que estem pendents d’un acord entre el Departament i el Comitè que fixi els criteris de selecció, com a conseqüència del requeriment de la Inspecció de Treball, com a resultat de la denúncia interposada per la UGT al 2019. Avui s’ha incidit que els criteris objectius haurien de ser per acord de borsa de treball, on el temps de treball  i no una entrevista, sigui el criteri de selecció al Departament. L’Administració ens traslladarà una proposta per escrit per comprovar els criteris, es contradiu quan defensa que no cal borsa de treball, perquè és només per categories finalistes que necessiten una substitució immediata.

La resposta de la UGT ha estat que no pot ser que no sigui necessària una cobertura àgil i ràpida en la substitució del personal del Departament, quan en temps de crisi se’ns ha considerat personal essencial i bàsic! Tot i així esperem la proposta dels criteris de selecció pendents de no sobrepassar els terminis de la Inspecció de Treball.

Concurs de canvi de destinació

S’han presentat diferents esmenes per part dels participants a les llistes provisionals d’adjudicació, el Departament està a l’espera de resoldre la multiparticipació per acabar de publicar l’adjudicació definitiva. Es preveu que durant l’octubre aquests dos temes estiguin resolts i es pugui fer definitiu el resultat del concurs. Les persones que hagin presentat al·legacions a les llistes per revisió de les proves i la puntuació, no rebran resposta individualitzada, sinó que l’Òrgan tècnic del concurs farà valoració de cada esmena i modificarà, si s’escau, a la llista definitiva. La part social ha tornat a demanar que hi hagi un procés de recol·locació del personal laboral temporal afectat pel concurs.

Temaris específics

Els temaris generals de les diferents categories professionals de personal laboral estan acordats i signats per CCOO i UGT des de fa mesos en CIVE. La IAC/CATAC no va voler signar-los, tot i la seva participació durant la negociació. Ens sorprèn que al Departament la IAC/CATAC sigui, avui, la primera en demanar negociar els temaris específics de les categories específiques del Departament de Territori i Sostenibilitat.
S’ha demanat un grup de treball per encetar aquests temaris específics en el Departament. On tots els membres del Comtiè han volgut participar.

 Hores extraordinàries

L’Administració ens comunica que a partir del mes d’octubre, facilitarà d’ofici les hores extraordinàries, abonades i compensades de tots els treballadors. Aquesta informació la rebrà els comitès territorials.

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona 22 de setembre de 2020

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca