ACTUALITAT

Nou reconeixement de serveis prestat dels laborals i triennis

Després de gairebé 6 mesos, la Funció Pública ha informat com aplicarà la sentència TS 69/2020, de 28 de gener, que la UGT va guanyar, demanda interposada contra CCOO, IAC-CATAC i la Generalitat de Catalunya. La sentència modifica la manera de computar el temps treballat per l’abonament de triennis en el VI Conveni.

Fins aquesta modificació, la continuïtat laboral estava supeditada a que no existís cap desvinculació contractual de més de 20 dies entre contractes laborals. Aquesta condició queda anul·lada per la sentència del Tribunal Suprem i la UGT ha obligat a donar compliment a aquesta nova interpretació pel càlcul de l’antiguitat del conveni.

La primera interpretació de Funció Pública, al mes de febrer, deixava gairebé un 50% dels afectats/ades fora de l’àmbit d’aplicació de la sentència ja que només reconeixia aquesta suma de serveis prestats en el supòsit que fossin tots en la mateixa categoria, i si una persona els havia fet en dues o més categories només reconeixia el temps prestats en la darrera.

Aquesta interpretació ens portava a un nou conflicte col·lectiu i a dos anys més d’espera pels que tenien serveis prestats en més d’una categoria. Davant la possibilitat de perdre mitja sentència o en el seu defecte de dos anys més. Des de la UGT vam començar les gestions amb Funció Pública i Economia per tal de canviar la primera interpretació de l’Administració Pública d’aplicar només la sentencia a qui tenia tots els serveis prestats en una sola categoria i no aplicar-la a qui tenia serveis prestats en dues o més categories. Aquestes gestions han donat resultats sis mesos després.

El reconeixement de l’antiguitat, finalment serà la suma de tots els serveis prestats en totes les categories que s’hagi treballat com a laboral del VI Conveni i l’abonament haurà de ser, com indica el VI Conveni, en la darrera categoria professional que s’ocupa.

L’aplicació d’aquesta interpretació serà amb caràcter retroactiu des de la data de la sentència (28 de gener  de 2020) amb un reconeixement de tot el temps treballat com a laboral del VI Conveni pel càlcul dels triennis. Això obliga als Departaments a abonar d’ofici uns endarreriments des del 28 de gener de 2020 i es farà efectiu l’abonament el darrer trimestre d’enguany.

Aquesta interpretació també és d’aplicació a empreses públiques i consorcis que es regeixen pel VI Conveni.

Si necessiteu qualsevol aclariment de la vostra situació individual, poseu-vos en contacte amb el vostre delegat/ada de la UGT, o envia’ns un correu a:

ugtgeneralitat@catalunya.ugt.org

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 30 de juliol de 2020

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca