ACTUALITAT

Reunió CIVE / juliol: temaris, triennis, canvi de destinació, jubilació parcial i guaites.

El dijous, 9 de juliol de 2020, s’ha fet la reunió ordinària de CIVE amb temes del vostre interès:

Pagament de triennis

Al mes de febrer es va publicar la sentència, del Tribunal Suprem 69/2020, que dóna la raó a la UGT en la reclamació de reconeixement de tots els serveis prestats, amb contractes de personal laboral a l’Administració de la generalitat de Catalunya, per calcular el complement d’antiguitat (triennis).

L’Administració va proposar l’aplicació de la sentència en la propera negociació de l’article 30 del VII Conveni. En aquell moment la UGT va posar sobre la taula el reconeixement del temps treballat com a personal funcionari i laboral a qualsevol Administració i un reconeixement real del temps treballat en casos del personal fixos discontinus.

Finalment la UGT, després de cinc mesos, i no tenint una resposta definitiva per part de Funció Pública, hem donat un termini de 10 dies, a partir del qual donarem el tema per acabat i passarem de nou a la via jurídica. L’objectiu no pot ser altre  que s’apliqui en la seva totalitat el que nosaltres entenem que diu la sentència de la qual l’Administració fa dues interpretacions restrictives i diferents a la nostra.

Nosaltres entenem que s’ha de computar tot el temps treballat en contractes laborals, encara que existeixi discontinuïtat contractual, en qualsevol categoria professional i cal abonar-los com diu el conveni segons la categoria que s’ocupa en l’actualitat.

Procés d’acomiadament dels Guaites

El Departament d’Interior, fa uns mesos, va presentar un projecte d’eliminació de la categoria professional de guaites. Proposant recol·locar als fixos i indemnitzant als interins. Tanmateix la recol·locació, prevista per iniciar-la a partir del mes de setembre, exigeix unes proves que no afavoreixen al personal en cap sentit. Aquest tema la UGT ja el té en conflicte col·lectiu per la no contractació del personal aquesta campanya d’estiu.

La UGT ha hagut de demostrar-li al Departament, fins i tot, que els càlculs de les indemnitzacions són incorrectes i hem exigit revisió d’ofici de les quantitats comunicades al personal, i la responsable de rrhh d’Interior ha reconegut que es tornarà a calcular les indemnitzacions a petició de cada treballador/a.

Avui la UGT ha anunciat un Conflicte Col·lectiu per la manera com es computa l’antiguitat dels fixes discontinus, ja que hi ha sentències del Tribunal de Justícia Europeu, del Tribunal Suprem i d’algun Tribunal Superior de Justícia  que han donat una volta a la jurisprudència. S’ha de computar el temps d’activitat però també el d’inactivitat.

Concursos de canvi de destinació

L’Administració ha informat en CIVE l’estat de la publicació de les adjudicacions provisionals de tots els Departaments, excepte el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que té previst fer-ho la primera quinzena de setembre. Això pot retardar, encara més, la multiparticipació si algun aspirant també hi participa.

Els Departaments que no presenten candidats multiparticipants ja han publicat les adjudicacions definitives i poden tancar els concursos de canvi de destinació. La Funció Pública, dimecres 8 de juliol, ha enviat escrits als candidats multiparticipants per tal que tinguin l’opció d’escollir una única plaça de les que han obtingut en els processos i així renunciï a la resta dels concursos. La previsió d’aquesta elecció també es trasllada al mes de setembre.

La UGT ha exposat la detecció de mobilitats de centres de treball, per algunes places, i no es garanteix que els respectius candidats hagin estat informats, d’aquests canvis, com pot ser al Departament de Salut o al Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència. La part social ha incidit que algunes places del Departament de Territori i Sostenibilitat quedaran afectades per la creació, al mes de juny d’enguany, de l’Agència de la Natura de Catalunya i entenem que cal informar a tot el personal que ha optat per una d’aquestes places. Finalment, la UGT ha incidit en una estabilització i consolidació real i amb aquest objectiu hem demanat no demorar els concursos de torn lliure per totes les vacants de tots els departaments, ja que sempre és millor que si et subroguen a l’Agència sigui com a fixe que com a temporal.

L’Administració ha explicat el procés de la convocatòria ordinària de 2017, actualment només es farà els concursos de dues categories de personal laboral, ja en curs: Auxiliars de geriatria (Departament de Treball, Afers Socials i Famílies) i Tècnic/a d’Educació Especial Infantil (Departament d’Ensenyament), un total de 458 places i  756 places respectivament (d’aquestes places TEEI, hi ha 376 que són d’oferta PESCO 2017). La resta de categories professionals encara la Funció Pública no ha pogut definir quin procediment seguiran, però reconeix que es un nombre important de places que té l’objectiu d’estabilitzar el personal temporal.

Processos de consolidació i estabilització de les places laborals

En la darrera CIVE del mes de maig, els tres sindicats UGT, CCOO, IAC-CATAC, van rebre l’oferiment de l’Administració de negociar  els temaris generals pels processos PESCO de totes les categories professionals. Es va crear un grup de treball (un membre de cada sindicat i l’Administració), aquests temaris generals acordats pel grup de treball van concloure que es traslladarien per totes les ofertes de torn lliure i PESCO de places laborals, a partir d’ara.

Ens congratula poder afirmar que l’Administració permeti la negociació d’aquests temaris, però encara més que tots tres sindicats hagin aportat i participat activament, i així ho recullen les actes del grup treball. Però avui, la UGT no entén perquè la IAC-CATAC, tot i les aportacions de tots tres sindicats en la creació dels 5 temaris generals, ha optat per no signar-los argumentant al final del procés que no sabien que eren temaris PESCO (El grup de treball es deia “temaris PESCO”). Tot l’esforç de tots els membres del grup de treball s’ha pogut ratificar avui en CIVE, donat que ja s’havien treballat per tots tres sindicats i la Funció Pública.

En tot cas els tres sindicats ja vam aprovar els temaris generals i específics PESCO del Departament d’Ensenyament (Integradors/es  i TEEI), i els generals i específics del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (Auxiliars de Geriatria).

Jubilació parcial amb jornada compactada plurianual

La UGT ha recordat a CIVE que es possible, per acord d’ambdues parts, la compactació de la jornada plurianual en cas de jubilació parcial. La llei recull aquesta possibilitat, que en molt casos beneficia al treballador/a i a l’Administració en funció del lloc i funcions que desenvolupa la persona.

Aquesta compactació de jornada no pot venir condicionada per cap pèrdua en la retribució, encara que l’interessat/ada sigui un càrrec de comandament o qualsevol altra categoria professional. Cal cercar al màxim acordar fórmules beneficioses a ambdues parts.

En torn obert de paraules la UGT ha informat a la CIVE que interposarem conflicte col·lectiu:

  • Pel reconeixement de l’antiguitat dels fixos discontinus.
  • Per la sol·licitud, al mes de maig, de la UGT al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies del reconeixement i abonament, segons l’article 35 del VI Conveni únic de personal laboral de la Generalitat, del complement de perillositat, toxicitat i penositat, per l’abandonament i manca d’equips de protecció individual del personal laboral dels centres de treball de la DGAPD  i els centres de DGAIA, durant l’atenció de la pandèmia pel COVID-19.
  • Per la discriminació al personal temporal que fa suplències en Residències de Gent Gran del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que durant l’atenció de la pandèmia pel COVID-19 van comunicar al servei de rrhh que eren persones sensibles/vulnerables per qüestions de salut i que ara tenen dificultats per tornar a ser contractat.

Us mantindrem informats

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona 10 de juliol de 2020.


Us adjuntem els temaris generals dels 5 grups professional treballats entre la IAC-CATAC, CCOO i UGT, conjuntament amb l’Administració de la Generalitat:

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca