ACTUALITAT

Reunió del CSSL del Personal PATL Departament d’Interior

Valoració i participació formació covid 19
A data d’avui d’un total de 2.294 treballadors que han de fer la formació específica del risc de contagi a la Covid-19 han realitzat aquesta formació 1.823 persones.
Quasi un 80% de personal del departament ha fet el curs, amb una valoració positiva, des d’aquí animem a les companyes i els companys que facin el curs, un bon recurs, sempre millorable, però que ha estat dissenyat en temps record per part del Servei de Prevenció.

Distribució EPI’s
Des del servei de prevenció s’informa que tenim de tot i força, unes xifres correctes i adients. UGT recorda que la situació de mercat salvatge dels inicis de la pandèmia han estat superats, ara fins i tot, al supermercat del costat de casa hi trobem mascaretes de tot tipus, hidrogel… Es inadmissible que encara tinguem caps que estiguin “ratejant” amb els epis; com a treballadors hem de disposar d’una mascareta al dia, res d’una mascareta setmanal com algun desaprensiu intenta.

Situació actual de les mampares: Instal·lacions realitzades, previsió de
compres i pendents

Per part d’infraestructures s’informa que totes les sales de control dels diferents cossos d’emergència present el nostre departament estan ja instal·lades.
Al Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) també estan totes instal·lades als llocs on feia falta.
Tots els serveis territorials ja disposen de les mampares que van sol·licitar en el seu dia. I en breu es compraran 5.000 mampares més per la DGP.

Edifici 112
Les recomanacions a tot arreu són d’eixugar les mans amb paper i després
llençar-lo, a l’edifici 112 aquest procediment no el podem seguir, ja que només es disposa d’assecadors de mans amb aire, això sí, d’última generació.

També reclamem l’aigua calenta en espais comuns, per poder fer una higiene màxima, ja que l’edifici 112 només disposa d’aigua calenta a vestuaris, habitacions i cuina. De fet la part social no ens inventem res, simplement reclamem seguir el que diu l’avaluació del risc biològic de la Covid-19.
S’ha recordat un seguit d’episodis relatiu a l’últim brot de legionel·la, on es va informar tard i malament per part de Gerència de l’edifici, on els treballadors i els seus representants han estat informats de males maneres, esperem aquests episodis siguin cosa del passat.

Teletreball i equips portàtils
Sobre els últims portàtils que han estat arribant als diferents treballadors i
treballadores del departament aquests són d’un tamany de pantalla de 13 polzades, per part d’UGT hem recordat que l’ordinador portàtil és una eina de treball i està regulat com a tal, així com hem de tenir present la regulació dels treballs amb pantalles de visualització de dades, com són el nostre cas. També hem posat èmfasi en les recomanacions que es fan des de l’Institut de Seguretat i Salut Laboral de Catalunya és d’utilitzar equips amb pantalles de com a mínim 14 polzades.

Personal amb especial sensibilitat a la Covid-19
Actualment al departament d’Interior tenim 225 companys i companyes classificades com a personal especialment sensible al risc de la covid-19. Des del servei de prevenció ens han recordat que el Punt 6 del pla contingència i retorn del departament d’Interior quan s’arriba a la nova normalitat la gent ja es podria incorporar presencialment. Des de la part social demanem que no es tingui presa i es miri cada cas des del servei de vigilància de salut individualment.

Represa o nova normalitat…
Hem estat parlant sobre la nova normalitat o represa, sobre que desapareixent els aforaments, etc. El que si que tenim clar la part social i el servei de prevenció és què el pla de retorn i el seu annex 2 estan vigents, on s’indica els aforaments i personal que estarà treballant. Ara falta que els nostres caps li facin cas i no facin coses rares. Si per desgràcia ho fan no dubteu en contactar amb nosaltres a fi i efecte de posar-hi remei.

Ens en sortirem!!!

JUNTS SOM MÉS FORTS!!

Qualsevol proposta, acció, consulta o col·laboració que vulgueu, ens la feu
arribar a qualsevol de les següents adreces:

laborals.interior@catalunya.ugt.org

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca