ACTUALITAT

Reunió de Junta de Personal del SOC

Avui 25 de juny de 2020, s’ha reunit la Junta de Personal del SOC per abordar els molts dubtes sobre la gestió de la reincorporació del personal als centres de treball. L’administració informa que la Direcció General de Funció Pública, preveu publicar en els propers dies una nova instrucció que modificaria, o anul·laria, la 5/2020 i 4/2020 del mes de maig. Aquesta  normativa regularia les noves mesures organitzatives per la nova normalitat derivada de la pandèmia generada pel coronavirus. 

Pendents doncs de la nova regulació, la JUNTA del SOC manté la posició de defensar el teletreball, amb major flexibilitat que es va acordar fins i tot pel disposat pel Districte Administratiu. Però l’Administració defensa alhora l’objectiu d’establir la presència de personal amb un mínim del 50% d’efectius als centres de treball.

Els representants de l’Administració del SOC afirmen que no obren les OT del SOC fins que el SEPE no garanteixi la seva presència als centres… JOC DE PARAULES? Al SOC  fa uns dies es treballa amb cita prèvia, al SOC atenem als ciutadans de manera presencial i el SEPE encara no ha iniciat la seva agenda presencial. La UGT denunciem no s’ha complert el que se’ns va garantir. I que aquest fet pot comportar un  risc inecessari per als seus treballadors. 

La UGT denunciem la variabilitat d’aplicació de normativa en els centres de treball alhora de la reincorporació i el teletreball, tot i que hi ha una diversitat territorial de la pandèmia i les fases de reincorporació al SOC, la crisi ha demostrat que no existeix ni un mínim comú als centres de treball. Les vacances regulades i condicionades per la instrucció 5/2020, demandada per la UGT, Funció Pública va determinar preferentment fer-les entre l’1 de juny i 30 de setembre, el SOC ha deteminat definir el “preferentment” com a obligatori, amb excepcions per motius organitzatius als centres de treball. 

En definitiva, la distribució de personal,  la reincorporació i les mesures de seguretat s’abordaran al proper comitè de seguretat i salut laboral del 30 de juny i a les modificacions normatives que Funció Pública.  

Finalització del Programa de Renda Garantida

Es va informar a l’anterior Junta que es fan d’estructura les 176 places de l’actual Programa de Renda Garantida (RG), els representants de l’Administració del SOC avui informan que estan redissenyant les necessitats detectades durant els darrers 3 anys, això generarà noves places d’estructura i ara estan elaborant les descripcions del llocs de treball (DLT) i configurar una redistribució més acurada de les places segons les necessitats actuals. En resum, el SOC té previst dotar d’estructura menys de les 176 places actuals (es possible que siguin només 166 places) per donar el servei del programa de RG, perquè preveu eliminar les places en torn de tarda i eliminar les places de jornada inferior.

Celebrem, que la petició de la UGT pel que fa aquesta selecció, esperem i seguirem es faci una baremació acurada. També celebrem es renuncii a places en precari que el SOC ofertava com a programa i les introdueixi en capitol I de pressupostos de la Gemeralitat de Catalunya.

Per contrarestar la pèrdua d’efectius, l’Administració proposa: disposar d’unes places a serveis centrals per coordinar la RG, equilibrar les places de tècnics i administratius, pujant el nivell del C13 a C16, en les noves places. Aquest redisseny del programa de RG, per creació de places estructurals,  es farà amb un procés de selecció per concurs de mèrits sense prova, però entre la finalitació del programa i la incorporació de l’adjudicació d’aquestes persones a la gestió de la RG es farà sense cap reforç temporal fins cobrir la necessitat.

La UGT denunciem que la pèrdua d’efectius generarà una càrrega en la resta de personal, alhora que la manca de previsió, tot i conèixer des de fa 3 anys la data de finalització del programa, crearà una demora en la gestió de les RG durant un temps extremadament alarmant per la crisi social i econòmica que ha generat la pandèmia pel COVID19. El Departament té previst que la incorporació d’aquestes places sigui a principis d’octubre, però encara hi ha molt per fer.

La UGT demana per la incorporació dels Orientadors, en total la previsió és de 110 persones. Però els representants de rrhh del SOC han objectivat que la prioritat és la dotació per la RG, plantegen poder fer en paral·lel la incorporació dels orientadors, malauradament no  poden garantir res.

Finalment, els representants socials han demanat explicacions de la no publicació de l’actualització del llistat de borsa  i novament més excuses per part del SOC.

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT
Barcelona a 25 de juny de 2020

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca