ACTUALITAT

Reunió de MEPAGC: recuperem la totalitat de la paga extra de 2013

ABONAMENT DEL 60% DE LA PAGA EXTRA DE 2013

Aquesta tarda el Govern ha anunciat a la reunió de la Mesa General de Negociació que a la nòmina del mes de juliol abonarà el 60% de la paga extra de 2013 que encara quedava pendent de retorn.

Amb aquest pagament el Govern complirà amb una part de l’Acord que la UGT vam signar l’11 de desembre de 2018 amb motiu de la Vaga General de Serveis Públics, convocada conjuntament per UGT i CCOO, i que està significant la recuperació de totes les pagues extres que ens van espoliar.

Cal recordar que l’Acord preveu la devolució en els propers 2 anys de la darrera paga extra que ens van robar, la de 2014, amb el pagament del 55% al llarg de 2021 i del 45% restant el 2022. No obstant, la UGT hem reclamat a la reunió d’avui que, tal i com preveu aquest Acord del Comité de Vaga, la paga extra de 2014 es retorni íntegrament l’any vinent.

GRATIFICACIÒ ECONÒMICA PER LA COVID-19

Amb relació a l’abonament d’una “gratificació de productivitat extraordinària” a una part dels treballadors i treballadores de la Generalitat per haver desenvolupat una tasca essencial en la lluita contra la pandèmia de la COVID-19, el Govern ha disfressat de negociació col·lectiva unes mesures que unilateralment ja havia decidit i publicat en premsa amb tot detall, i ha anunciat que seran aprovades mitjançant Decret demà 16 de juny de 2020:

  • Proposen l’abonament de la “gratificació de productivitat extraordinària” als professionals sanitaris i als professionals que hagin prestat serveis a als centres de serveis socials de caràcter residencial de gent gran, discapacitat intel·lectual i física, amb motiu de la COVID-19.
  • Al personal de serveis bàsics essencials (Bombers , Mossos, Penitenciaris, Agents rurals i personal d’emergències) que hagi prestat serveis de forma presencial i més enllà de la jornada laboral ordinària, amb motiu de la COVID-19, amb la realització d’hores extraordinàries entre l’1 de març al 31 de maig 2020, se li incrementarà la seva compensació econòmica o hores de lliure servei corresponents als serveis extraordinaris realitzats en un 50%.
  • Per fer efectiva aquesta gratificació, el Govern deixarà sense els fons addicionals de 2019 i 2020 a tots els treballadors i treballadores de la Generalitat.

Un cop més, el Govern nega el dret a la negociació col·lectiva i s’oblida d’una part dels professionals. Els imports establerts i els criteris per a la percepció de la compensació econòmica per l’esforç i dedicació són injustos, classistes i sectaris, i demostren el menys teniment del Govern envers col·lectius que han estat en primera línia i exposats a la COVID. 

La UGT, a més, considerem que aquesta proposta ha de passar per la Taula del Diàleg Social de Catalunya per tal d’abordar el reconeixement d’aquelles treballadores  i treballadors que no tenen la condició d’empleades i empleats públics. 

El millor reconeixement que es pot fer al conjunt de treballadores i treballadors dels serveis públics de Catalunya passa per destinar al sistema públic, via pressupostos, els recursos necessaris que calguin, retornar a la plantilla tots els drets arrabassats, tant retributius (pagues extres, fons d’acció social, dies d’assumptes personals, productivitat, pla de pensions…) com socials, així com adoptar mesures contra la precarietat dels professionals, a favor de l’ocupació i de l’estabilitat laboral.

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 15 de juny de 2020

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca