ACTUALITAT

Reunió amb el Departament de SALUT

En la reunió demanada per UGT amb la Sub-direcció de Serveis del Departament de Salut el dia 04/06/2020, per tal de clarificar postures sobre diferents temes, es van plantejar els següents punts:

  1. Demanar com s’aplicarà el pla de reincorporació progressiva del personal del Departament de Salut i en especial:
    • La possibilitat de flexibilitzar les vacances i assumptes personals del personal de salut pública de serveis essencials per tal evitar el col·lapse de la feina i de les substitucions en aquest període. La resposta va ser que es flexibilitzarà poder fer les vacances en els col·lectius que ho demanin i que dependrà de les necessitats de servei que ho establiran els caps.
    • En referència al 15 dies de vacances que s’han d’agafar obligatòriament a l’agost s’aclareix que són dies naturals i que correspondrien a 10 dies hàbils.
    • La necessitat de tornar a realitzar les tasques de promoció i protecció de la salut que fins ara s’havia mantingut en la seva mínima expressió com a serveis essencials i que amb les reincorporació calia reactivar ja que es poden donar situacions riscs en els establiments que fins ara no estaven inspeccionats pel confinament. Es va contestar que s’està treballant al respecte per tornar a reactivar les activitats paralitzades fins ara.
  2. La necessitat de substituir el personal de serveis essencials en situació d’incapacitat temporal (baixa mèdica), en especial als veterinaris d’escorxador que fins ara no es feia al·legant que hi havia personal en situació de deures inexcusables, però que en realitat es trobava realitzant tasques de teletreball. Això comportava que es sobrecarregués alguns cops els serveis d’inspecció veterinària. A aquest punt se’ns va contestar es revisarien aquests casos i, si calia, es realitzaria la substitució d’aquest personal quan calgués.
  3. La necessitat de garantir la distribució de material d’Equips de Protecció Individual (EPIs) als equips territorials. Es va comentar que ara per ara s’està gestionant a nivell de territori mitjançant intercanvis de material entre Serveis i Subdireccions Regionals però que es té previst que cap al mes de setembre ja es disposi de nou material de protecció adient.
  4. La situació de possible mobilitat del personal de l’edifici Salvany, ja que aquest any caduca el lloguer d’aquesta seu. Es va comentar que de moment es continuarà a la seu actual fins que no es pugui garantir un trasllat segur a una altra nova seu.
  5. L’estat d’aplicació dels acords signats el mes de març sobre les condicions de personal dels equips de salut pública. Es va contestar que depenia de la seva aprovació encara per acord de govern i que s’havien buscat els fons per fer-ho. També se’ns va comentar que la borsa de treball de veterinaris d’escorxador estarà operativa a partir de setembre d’enguany.
  6. La necessitat de l’accés al personal substitut dels escorxadors als ordinadors i xarxes del Departament, ja que no disposen ara d’accés a les mateixes en els escorxadors i ho han de fer a través d’accessos facilitats per d’altres companys. Així com la subsanació de les deficiències en les migracions dels correus corporatius de seus i escorxadors que han provocat la desconnexió de la xarxa del Departament . Es va contestar que no depenia aquest tema de la seva sub-direcció, per la qual cosa es parlarà amb la sub-direcció a qui correspongui per tal de solucionar aquestes deficiències.

Des de la UGT volem agrair la molta bona disposició del Departament a fer aquestes reunions per tal de poder solucionar alguns temes que sempre resten pendents.

UGT vol continuar treballant i lluitant per aconseguir millorar les condicions laborals. Per això  us demanem que si teniu qualsevol proposta, acció, consulta o col·laboració que vulgueu fer, ens la feu arribar a qualsevol de les següents adreces:

manelgimenez.ugt@gmail.com      manel.gimenez@gencat.cat      joan.antoli@gencat.cat

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona a 14 de juny de 2020

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca