ACTUALITAT

Reunió amb Departament de Salut

En la reunió demanada per UGT amb la Subdirecció de Serveis del Departament de Salut el dia 06/05/2020, per tal de clarificar postures sobre diferents temes, es van plantejar els següents punts:

  1. Demanar la necessitat de reforçar i millorar el servei de les centraletes (actualment col·lapsada), millorar en la gestió i transmissió de la informació i tasques a realitzar amb un lideratge i coordinació de les actuacions eficaç i eficient. També es va demanar que es torni a reactivar les tasques que fins ara s’havien quedat demorades (higiene alimentària, sanitat ambiental…). Es va contestar que s’està treballant al respecte per millorar la situació i evitar que en el futur no s’arribi a aquesta situació de col·lapse i que la resposta sigui més eficaç.
  2. La necessitat de dotar de més mitjans en la gestió de les enquestes epidemiològiques, en especial que es dotin d’ordinadors, telèfons mòbils i es facilitin aplicacions millors a l’hora de treballar i un bon accés a la història clínica. Es va exposar la gran tasca que es fa en aquest sentit pel personal del Grup de Resposta Ràpida (GRR) i en especials als diplomats. A aquest punt se’ns va contestar que es reconeixia aquesta tasca i que s’està treballant per dotar-los i que en un futur es contractarà més personal multidisciplinari per reforçar aquesta tasca.
  3. Demanar informació sobre la dotació i distribució d’Equips de Protecció Individual (EPIs) i exigir que tothom disposi d’aquest material a l’hora de treballar. La resposta va ser que s’està treballant per tal que es disposi d’aquest material en els escorxadors i seus per tal que tothom pugui fer les seves tasques amb la protecció adient.
  4. Tornar a demanar els protocols del futur desconfinament i condicions de tornada a la feina. També es va demanar que es compti més amb els delegats de prevenció, com a representants dels treballadors, a l’hora de participar en la prevenció de riscos laborals. Se’ns va informar que s’està pendent d’acabar de fer aquests protocols i que un cop passada la crisi es valorarà i replantejaran les accions realitzades.

Volem agrair la bona disposició del Departament a fer aquestes reunions per tal de poder solucionar alguns temes que sempre resten pendents i esperem que ens informin de les mesures que prenguin per solucionar la problemàtica plantejada.

UGT vol continuar treballant i lluitant per aconseguir millorar les condicions laborals. Per això  us demanem que si teniu qualsevol proposta, acció, consulta o col·laboració que vulgueu fer, ens la feu arribar a qualsevol de les següents adreces:

manelgimenez.ugt@gmail.com     manel.gimenez@gencat.cat       joan.antoli@gencat.cat

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca