ACTUALITAT

Personal laboral: Jubilacions monogràfic

Us adjuntem informació d’interès del personal laboral de la Generalitat sobre les diferents modalitats de jubilació vigents:

Jubilació ordinària

Al full informatiu trobareu la relació d’edat cronològica mínima per acollir-se a la jubilació segons els anys cotitzats i com la seguretat social farà el càlcul de la pensió els propers anys.

Jubilació parcial

Us adjuntem la relació dels anys cotitzats i l’edat cronològica de la persona, en funció dels propers anys, és progessiu l’accés a aquesta modalitat de jubilació. També la proporció de la jornada en jubilació parcial és manté al 50%, com a màxim i l’exigència d’un contracte de relleu. Cal saber que el gaudiment de la jornada compactada es fa per acord entre l’empresa i el treballador/a i en cas de desacord el gaudiment de la reducció horària és diari.

Vigència de la jubilació especial als 64 anys

La jubilació especial als 64 anys, article del VI Conveni Únic de personal laboral eliminat per la reforma laboral del 2012 del govern central, encara és vigent per aquells treballadors i treballadores laborals de l’Administració que haguessin iniciat una jubilació parcial abans de l’1 de gener de 2019.

Jubilació anticipada

La jubilació anticipada té dues modalitats:
– Voluntària: s’eleva progressivament la possibilitat d’acollir-se dels 63 anys (2020)  als 65 anys (2027).
– Involuntària o forçosa: s’eleva progressivament la possibilitat d’acollir-se dels 61 anys (2020) als 63 anys (2027).
En ambdós casos requereix un mínim de cotització: de 35 anys en cas de jubilació anticipada voluntària i 33 anys en cas de jubilació anticipada forçosa.
Té la característica que al càlcul de la pensió es veurà afectada pel coeficient en funció del període de cotització acreditat.


Per més informació consulta’ns qualsevol dubte o posa’t en contacte amb la delegada o el delegat de la UGT del teu centre de treball.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona a 2 de gener de 2020

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca