ACTUALITAT

Reunió de la Mesa Sectorial: juliol

La UGT novament denunciem la pràctica de la Funció Pública d’arrogar-se una potestat, que no té, de decidir quins temes plantejats per les organitzacions sindicals s’inclouen a l’ordre del dia i quins no, utilitzant el criteri de quins punts els agraden i quins no, i impedint així discutir qüestions que al nostre entendre són de gran importància i que afecten directament les condicions laborals dels treballadors.

AFECTACIÓ DE LA REESTRUCTURACIÓ DEL DEPARTAMENT DE CULTURA

La representant del Departament ha informat que el traspàs de personal funcionari d’Arts Santa Mónica a l’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC) es preveu que sigui definitiu després de l’estiu. Dels 6 funcionaris de carrera afectats, 1 dels quals en comissió de serveis, 5 conservaran la seva antiguitat i podran optar entre seguir prestant servei com a funcionaris en un lloc a extingir o transformar-se en personal laboral de l’Institut. 

La UGT hem demanat al Departament de Cultura que negociï la contractació per l’ICEC de l’únic funcionari interí afectat, ja que segons l’Administració, aquest treballador haurà de cessar i s’haurà de presentar al procés de selecció del lloc que es publicarà a ATRI.

La UGT hem expressat el nostre desacord amb aquesta i qualsevol altra externalització de serveis, ja que considerem que va en detriment del propi servei públic.

MOBILITAT ADMINISTRATIVA

EL III Acord sobre condicions de treball, de 15 de novembre de 2005, preveu la mobilitat entre cossos del mateix grup de l’Administració de la Generalitat. Avui tornem a exigir el desenvolupament d’aquesta matèria per totes les convocatòries actives i previstes. 

La FP estudiarà com afectaria aquesta implementació per determinar la seva viabilitat.

PROCÉS SELECTIU DE 151 PLACES DE SUBALTERNS PER A PERSONES AMB DIFICULTATS D’INTEGRACIÓ LABORAL PER DISCAPACITAT INTEL·LECTUAL

La UGT hem tornat a reclamar la supressió d’aquesta convocatòria i també tornar al calendari original l’altra convocatòria de 398 llocs de subalterns de la Generalitat de Catalunya, previst inicialment al 2021. 

Demanem estudiar una via permanent d’integració de les persones amb dificultat d’integració laboral per raó de la seva discapacitat, que suposi la creació de nous llocs de treball i que no s’afecti els interins subalterns en actiu que NO poden participar per consolidar les places que ocupen en l’actualitat.

COMPLIMENT DE RÀTIOS DE PERSONAL ALS CENTRES EDUCATIUS

La representant del Departament d’Educació reconeix que és una realitat la manca de personal i que hi ha casos on no hi ha un compliment de ràtios. Lamentablement de nou fan servir el “comodí” de “estem en dèficit pressupostari” per incomplir uns acords en matèria de dimensionament de personal. 

Això sí, el personal pot fer polivalència, pot fer desplaçaments entre centres de treball a dies alterns o dins la mateixa jornada, pot assumir ràtios desmesurades,…és a dir, el personal pot fer tot l’esforç però l’Administració no farà cap concessió.

ENGINYERS FORESTALS: INCOMPLIMENT DEL PROTOCOL D’ORGANITZACIÓ

Això ha creat una situació d’emergència dins de l’emergència. A data d’avui NO hi ha encara un quadrant de guàrdies dels Enginyers forestals que intervenen en situacions d’incendis i d’altres situacions d’emergències, cosa que denota una manca de previsió i organització del Departament d’Agricultura. 

Afirmen que al setembre modificarà la instrucció que ho regula, instrucció que sistemàticament ha estat incomplint l’Administració durant aquests anys, que ha estat modificant sense criteri específic. Entre tant, aquest estiu manca personal a algunes demarcacions i en cas d’emergència com sempre ho pagaran els treballadors que seran desplaçats d’altres demarcacions per prestar el servei.

EQUIPARACIÓ DELS COMPLEMENTS ESPECÍFICS DEL MATEIX COMPLEMENT DE DESTINACIÓ ENTRE COSSOS DE LES TAULES RETRIBUTIVES

Des de fa gairebé 5 anys, la UGT hem reclamat la necessitat d’equiparar el complement específic dins del mateix complement de destinació (nivell), sigui del cos que sigui. Els tribunals així ho han declarat en demandes de treballadors que van descobrir que, després de superar un procés de promoció en el mateix lloc, passaven a percebre un complement específic de menor import. 

La posició de la Funció Pública era, fins ara, que només ho regulava als treballadors que així ho declarés una sentència. Avui el Subdirector de la Funció Pública, tot i reconèixer la dificultat que exigeix el tema en qüestió, ha verbalitzat que l’Administració està dirigint esforços per estudiar les opcions per rectificar aquesta anomalia.

ELIMINAR EL REQUERIMENT D’APORTAR LA FOTOGRAFIA A LES OFERTES D’ATRI

Ja fa dos mesos que la UGT vàrem denunciar la moda de requerir una fotografia com a requisit per participar en una oferta d’ocupació d’ATRI i esperàvem la resposta de Funció Pública, per considerar-la que atenta contra els principis d’accés a la funció pública de capacitat, mèrit i igualtat, especialment contra aquest últim. 

L’Administració es compromet a valorar aquest requeriment i d’altres, que puguin induir a desigualtats entre els candidats, com posar nom, edat, sexe…. i espera que per setembre estigui implementat a tots els Departaments.

AVANÇAMENT PER PART DE L’ADMINISTRACIÓ DEL COST DEL TRASPORT PÚBLIC ALS TREBALLADORS PER DESENVOLUPAR LES FUNCIONS DEL LLOC DE TREBALL

Funció Pública ha estat estudiant, meticulosament a tots els Departaments, aquesta situació i ha afirmat que majoritàriament l’Administració aporta el cost del transport públic al seu personal prèviament a la realització dels desplaçaments. Per tant els treballadors i treballadores públiques no han d’avançar la compra, però si ha detectat incompliments en aquest sentit i ha recordat als Departaments que tenen l’obligació de dotar al personal del targetes o el cost del transport públic abans dels desplaçaments.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 15 de juliol de 2019

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca