ACTUALITAT

La UGT impugna el temari per accedir al cos de subalterns

La UGT, tant bon punt vam tenir accés a l’esborrany del temari per accedir al cos de subalterns, vam reclamar a la Funció Pública que eliminés el tema 8, que té el següent contingut:

“Tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Nocions bàsiques de la navegació i cerca per Internet. Nocions bàsiques de l’ús del correu electrònic i de les utilitats del calendari. Nocions bàsiques del processador de textos. Nocions bàsiques del full de càlcul. Administració electrònica. Còpia autèntica (e-Còpia) i digitalització segura. Valisa electrònica (e-Valisa). Certificat digital i signatura electrònica”

El Decret legislatiu 1/1997, de 31 d’octubre, pel qual s’aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública, va crear el cos de subalterns i va determinar que els hi correspon complir les funcions de vigilància dels locals; de control de les persones que accedeixen a les oficines públiques, tot informant-les de la situació dels locals; de custòdia del material, del mobiliari i de les instal·lacions; d’utilització de màquines reproductores, fotocopiadores i similars, i, en general, altres tasques de caràcter similar i, que en el cas que es prestin serveis en centres educatius, li correspondrà també l’atenció a l’alumnat d’aquests.

El mateix Decret estableix els principis en què s’ha d’inspirar la selecció de personal, entre els quals cal tenir especialment en compte l’adequació del sistema selectiu al contingut dels llocs de treball que s’han d’ocupar, amb la finalitat de garantir al màxim que les persones que hagin de prestar serveis a l’Administració de la Generalitat tinguin la preparació i els coneixements necessaris per dur a terme adequadament les seves tasques.

La UGT entén que el tema 8 no és objecte de les funcions dels cos de subalterns i per tant no és adequat al contingut dels llocs de treball. Vam demanar que, en tot cas, contés a la fase de mèrits si l’Administració té interès en que tinguin formació o coneixements d’ACTIC.

Així que, al no atendre la nostra demanda, el passat 15 de juliol de 2019 la UGT hem presentat un recurs contenciós-administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la Resolució PDA/1395/2019, de 21 de maig, per la qual s’aprova el temari de les proves selectives per a l’accés a l’agrupació professional de funcionaris del cos subaltern d’administració de la Generalitat de Catalunya, publicada al DOGC de 24-05-2019.

Us recordem que, per informació de cursos de preparació de les oposicions us heu de posar en contacte amb FORUMCATALUNYA als telèfons 933077002 i 933076390 de dilluns a divendres de 8h a 15h.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 17 de juliol de 2019

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca