ACTUALITAT

Comunicar via telemàtica a l’Administració la baixa mèdica

La Funció Pública ha publicat avui una modificació de la instrucció 1/2019. Es modifica la possibilitat de comunicar-li a l’Administració la baixa mèdica via telemática (mail, fax,…), sempre amb un màxim de 3 dies a comptar de l’expedició. Adjuntem la nova instrucció 4/2019 perquè hi accediu al text complet.

En contra de la proposta de la part social es manté el document de visita mèdica com l’únic document acreditatiu per la justificació les primeres 15 hores laborables d’absència per motius de salut en un mateix any natural, sense baixa mèdica. Es mantenen els següents casos:

  •  Justificació d’absències per incapacitat temporal: Cal comunicat de baixa mèdica pertinent i seguiran la tramitació d’incapacitat temporal, amb un màxim de 3 dies a comptar de l’expedició. L’alta mèdica cal presentar-la el dia laborable següent (el dia de reincorporació al lloc de treball). Es pot comunicar a l’Administració la baixa via correu electrònic. Els originals s’entregaran al reincorporar-se al treball, o cada dos mesos si la baixa és de llarga durada (a partir dels 61 dies naturals).
  • Justificació d’absències per motius de salut, retribuïdes i no recuperables, sense incapacitat temporal: Les primeres 15 hores d’absència per motius de salut en un any natural, o les que corresponguin en funció de la jornada reduïda o parcial, s’han de justificar, mitjançant un document acreditatiu d’atenció mèdica.

Document amb nom i cognoms del treballador, data d’atenció mèdica i dades identificatives del centre o consulta mèdica.

A proposta de la UGT, Funció Pública va incloure que en cas d’absentisme per motius de salut derivades de l’embaràs i de malalties cròniques o oncològiques (s’ha d’acreditar amb un informe previ) es poden justificar amb un document de declaració responsable sense que sigui aplicable el límit anual de 15 hores laborables. Aquesta no podrà ser superior a 3 dies consecutius, a partir del 4rt dia caldrà comunicat de baixa mèdica.

  • Justificació d’absència per assistir a consulta mèdica: Ha de concertar-se fora de l’horari de treball i sinó pot ser acreditar-ho mitjançant una declaració responsable del treballador. L’assistència a consulta mèdica es concedeix el temps indispensable per anar-hi i tornar al lloc de treball i caldrà justificant de consulta mèdica.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona a 16 de juliol de 2019

 

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca