ACTUALITAT

Reunió de la CIVE

La UGT us volem informar de les reunions realitzades aquest divendres 5 de juliol amb l’Administració Pública, per abordar temes relacionats al personal Laboral de la Generalitat de Catalunya:

Programa de rendiment professional (PRP) per a l’any 2019

A la Mesa Negociadora de Conveni s’ha ratificat l’acord on es prorroga la vigència del programa per al personal laboral dels serveis penitenciaris, en els mateixos termes i condicions de l’any 2018. Cal destacar la intenció, avui confirmada, de l’Administració per fer l’acord efectiu a la nòmina del mes de juliol, amb caràcter retroactiu des de l’1 de gener de 2019.

Determinació del gaudiment de vacances en contractes de campanya al Departament d’Interior

La UGT ha exposat el nostre rebuig a la gestió de la distribució del gaudiment de vacances, en contractes del personal de campanya. També hem expressat que es durà la nostra denúncia fins on calgui, perquè el concepte de les vacances no contempla la unilateralitat de la seva distribució per part de la Funció Pública. 

Unilateralitat que no contempla el VI Conveni de personal laboral “La planificació anual de les vacances la realitzarà la direcció de cada organisme, després de la consulta als representants dels treballadors. L’esmentada planificació es comunicarà als treballadors/ores amb una antelació mínima de dos mesos (art.46)”, ni l’Estatut dels treballadors “El període o períodes de gaudiment es fixarà de comú acord entre l’empresari i el treballador, de conformitat amb el que estableix en el seu cas el conveni col·lectiu sobre planificació anual de vacances. En cas de desacord entre les parts, la jurisdicció social fixarà la data pel gaudiment corresponent i la decisió serà irrecurrible (art.38.2)”. Però avui la representant del Departament d’Interior i al uníson la Funció Pública ha expressat la voluntat d’aplicar aquest nou criteri d’unilateralitat sobre la distribució de com gaudir les vacances.

La UGT entén la necessitat d’efectius en períodes de campanya i que les vacances poden estar condicionades i de manera motivada a les necessitats de servei. Aquest ha estat l’únic argument que ha verbalitzat l’Administració, però amb aquest mateix motiu no ha sabut respondre que amb el mateix criteri hauria d’ haver contractat els 110 efectius, que en aquesta campanya el Departament d’Interior s’ha estalviat i no s’ha contractat aquest personal en comparació a l’any 2018.

Llicències per estudis

L’administració ha informat que a partir d’ara, el personal laboral que accedeixi en pràctiques al cos de bombers, la seva relació amb l’Administració romandrà com a laboral en una situació de permís de llicències per estudis, durant el període en pràctiques, a l’espera que es creï una nova nomenclatura per encabir aquestes situacions.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona a 5 de juliol de 2019

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca