ACTUALITAT

Eles interins del cos de subalterns en el “punt de mira” de Funció Pública

FP AVANÇA LES OPOSICIONS DEL COS DE SUBALTERNS

A la darrera reunió del 13 de juny del Grup de treball de Selecció i Provisió, depenent de la Mesa Sectorial, la Funció Pública tenia prevista la publicació de dues convocatòries per accedir al cos de Subalterns: 

  • La primera mitjançant un procés selectiu de 151 places reservat només a participants amb discapacitat intel·lectual i prevista per a finals d’aquest any 2019.
  • La segona mitjançant un procés selectiu “obert” de 398 places, derivat del Pla d’Estabilització i Consolidació de plantilla, PESCO, i prevista per a l’any 2021.

En aquella reunió la UGT vam denunciar que concentrar en un únic cos les places reservades a discapacitats intel·lectuals es podria traduir en el cessament de 151 interins, ja que aquests no tindran l’oportunitat de presentar-s’hi i intentar consolidar el seu lloc de treball, i vam exigir que aquestes 151 places fossin d’increment net de plantilla, mitjançant la creació d’un nou programa pensat per integrar a persones amb aquest tipus de discapacitat.

Malauradament la UGT ens vam quedar sols defensant aquest col·lectiu, mentre la resta d’organitzacions sindicals o no es pronunciaven o proposaven com a solució fusionar els 2 processos en un de sol, com si això canviés el fet que 151 interins acabarien anant al carrer.

Finalment, Funció Pública ha decidit tirar pel dret i, demostrant el mínim respecte que li mereix el cos de subalterns, no només ha decidit mantenir el procés de 151 places reservat a participants amb discapacitat intel·lectual sense que siguin d’increment net de plantilla, sinó que ara fa avançar dos anys la data de la convocatòria prevista pel 2021 i calendaritzar-la per a finals d’aquest any 2019

Així que no només faran fora a 151 interins que no es poden presentar per consolidar el seu lloc, sinó que els interins d’aquest cos que fins la setmana passada sabien que tenien 2 anys per estudiar la seva oposició, ara només tindran uns pocs mesos per fer-ho.

La UGT creiem que la “solució” presentada per Funció Pública només farà que incrementar el problema i per això sol·licitarem que rectifiqui, però si l’Administració s’entesta en mantenir aquesta postura i convocar els dos processos de manera simultània, la UGT demanarem:

  • Que es retardi la previsió de publicació de les dues convocatòries fins al termini màxim legalment possible, o sigui al mes d’abril de 2020.
  • Que els exàmens de les dues convocatòries no es duguin a terme fins el 2021, tal i com estava previst al calendari inicial. 

Recordem també que la UGT vam presentar aquest dilluns 1 de juliol un escrit dirigit a la Funció Pública demanant la suspensió de tots els processos PESCO, fins que no es produeixi una negociació efectiva de les bases que estiguin encaminades a afavorir la consolidació real dels seus llocs de treball als milers d’interins de la Generalitat de Catalunya

La UGT està coordinant una formació específica presencial i online a l’octubre. Per la informació dels cursos de preparació de les oposicions poseu-vos en contacte amb FORUMCATALUNYA als telèfons 933077002 i 933076390 de dilluns a divendres de 8h a 15h. Us adjuntem el temari del cos de Subalterns de la Generalitat de Catalunya.

A continuació teniu l’actualització del calendari previst de convocatòries.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 4 de juliol de 2019

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca