ACTUALITAT

La UGT demanda l’Administració davant el TSJC per no abonar un 10% de la paga extra de 2013 al personal laboral

L’Administració de la Generalitat ha decidit que el personal laboral no ha de percebre cap quantitat sobre el primer pagament de la paga extra de 2013 en la nòmina del mes de març. El seu argument és que el personal laboral ja “va percebre el 16,67% d’aquesta paga per sentència del Tribunal Suprem al mes de març de 2017”.

Recordem que l’Acord de recuperació de les pagues extres de 2013 i de 2014 va ser signat exclusivament per UGT i CCOO al desembre de 2018, i cal insistir que la resta de sindicats NO van voler signar la recuperació ni de les pagues extres, ni el 100% de retribucions en cas de baixa mèdica, ni la productivitat, i cal destacar que casualment fins que no hem entrat en campanya electoral cap d’ells s’havia adonat de la importància de la restitució d’aquests drets. 

Aquell acord, que ara l’Administració aplica parcialment només al personal funcionari, establia que al mes de març, com a màxim, s’abonaria  el 10% de les quantitats no percebudes.

Donada aquesta aplicació unilateral i esbiaixada que ens indica  la manca de respecte cap al personal laboral,  anunciem:

1) La campanya “un mes, una causa”: la UGT s’ha marcat l’objectiu d’interposar 12 conflictes col·lectius, durant els propers 12 mesos, contra l’Administració de la Generalitat. El primer dels quals serà comunicat en la CIVE del 28 de març d’enguany. Cada mes en CIVE la UGT anunciarà la interposició d’un conflicte col·lectiu i posarem la corresponent demanda en el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Dotze mesos, dotze causes jurídiques.

2) Si entenem que algú a l’Administració, sigui qui sigui, aplica de manera il·legal i deliberada la normativa existent, no ens tremolarà el pols i anirem per la via penal en demanda per prevaricació contra el càrrec que sigui responsable d’aquesta gestió.

3) Dialogar sí, claudicar mai. Tindrem molt en compte els departaments de la Generalitat de Catalunya que són sensibles a les nostres demandes i els que no, i actuarem en conseqüència i amb fermesa. 

La negociació col·lectiva no és un joc, és un dret irrenunciable per a nosaltres i en farem d’ella un ús responsable, com la UGT hem fet, ho fem i ho continuarem fent: signant acords que permeten l’increment del salari un 4,20% des del setembre de 2018 i de manera progressiva, el retorn del 100% del sou en cas d’incapacitat temporal i la major oferta pública de la història de la Generalitat amb 29.900 places. Sense la signatura de la UGT encara estaríem amb la taula salarial de 2017, amb brutals retallades salarials en cas de baixa mèdica i sense cap oferta pública per reduir la temporalitat de la plantilla.

Salut!


UGTGENERALITAT

Barcelona, 27 de març  de 2019

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca