ACTUALITAT

Reunió Mesa Sectorial: febrer

L’Administració censura temes que interessen als treballadors públics

La UGT hem hagut de denunciar a l’inici de la reunió l’actitud de prepotència de la Funció Pública, que fa mesos que arrosseguem, a l’hora de decidir unilateralment els temes dels què podem tractar, negociar i interpretar a la reunió i dels que no podem parlar i hem demanat que ens mostrin la normativa en què es basen, a totes llums inexistent, per adjudicar-se l’autoritat de decidir quins temes es tracten i quins no a les reunions de la Mesa Sectorial.

Els representants de la Funció Pública mantenen un criteri intransigent des de fa massa temps i a la reunió d’avui han vetat la majoria dels punts que la UGT havíem proposat, i que tot seguit us detallem, contradient el propi sentit de la Mesa Sectorial, ja que la normativa vigent defineix aquestes reunions com un espai paritari, on la representació social ha de tenir el mateix pes en vot que l’Administració, però la realitat és una altra. La UGT hem exigit que es tractin i que constin a l’acta els següents temes que la Funció Pública ha vetat tractar a la reunió d’avui:

–       L’activació de la borsa de veterinaris d’escorxadors del Departament de Salut, actualment bloquejada.

–       Els criteris de Funció Pública per al reconeixement del grau personal.

–    El gaudiment del permís de 25 hores de flexibilitat horària recuperable per al personal d’Administració i Serveis dels instituts i de les escoles del Departament d’Ensenyament 

–    Retirada immediata d’un comunicat intern que obliga el personal d’administració i serveis de les comissaries de Girona a aportar les baixes mèdiques dels seus familiars si volen gaudir del permís per malaltia greu o hospitalització d’un familiar fins a 2n grau. 

JUSTIFICACIÓ D’ABSÈNCIES PER MOTIUS DE SALUT

L’Administració va publicar unilateralment la Instrucció 1/2019, sobre la justificació d’absències per motius de salut, acceptant que per als supòsits de treballadores embarassades, malalts oncològics i malalts crònics era necessari una excepcionalitat dins la mateixa instrucció. 

Doncs bé, fa unes dies Funció Pública va penjar una nota informativa al portal ATRI que dona la volta a l’excepcionalitat en cas de malalties cròniques. Curiosament, deixa a criteri dels diferents serveis de RRHH la possibilitat de reclamar o no justificants mèdics en cas d’absències per motius de salut, on la causa sigui una malaltia crònica i es superin les 15 hores anuals. 

Ens preocupa especialment la possible situació de desprotecció del treballador malalt crònic i la UGT hem demanat mantenir l’excepcionalitat dels casos de malaltia crònica, igual que en el cas de dones treballadores embarassades o de malalts oncològics, i que ha de ser suficient amb una declaració responsable del treballador/a. L’Administració continuarà en la seva línia i ho deixen tot al criteri arbitrari de les unitats de personal, i ja sabem el que això pot provocar.

L’Administració també perverteix el concepte de proporcionalitat, negant-se a aplicar a l’alça les 15 hores en cas de jornades superiors a les normals, però si les jornades són inferiors, sí que aplica la proporcionalitat a la baixa. Una altra interpretació innegociable.

COMPENSACIÓ AMB HORES DE FORMACIÓ LA REALITZADA FORA DE L’HORARI LABORAL

El Departament de Salut inclou formació al pla de formació departamental, que defineix com a formació d’actualització i aprofundiment, en aquest cas, nivell C2 de català i nivell 3 de l’ACTIC. Però el propi Departament quan el treballador/a fa demanda d’assistència al curs interpreta que no ha de compensar aquestes hores de formació fora de l’horari laboral perquè entén que no és formació d’actualització. 

La UGTexigeix que es compleixi la literalitat del III Acord de condicions de treball del personal de l’Administració, en aquesta matèria: la formació d’acollida, estratègica i d’actualització i aprofundiment dona dret a compensar les hores que es realitza fora d’hores de treballi que deixin de vulnerar drets laborals reinterpretant els textos legals com els interessa.

MODIFICACIÓ DEL PERÍODE DE VACANCES DEL PERSONAL DE LABORATORI AGROALIMENTARI DE CABRILS

La UGTdenuncia que la modificació dels períodes de vacances d’aquest personal és un tema de negociació col·lectiva i no es pot plantejar de manera unilateral, com el fet de comunicar directament als treballadors que l’empresa tancarà uns dies a l’agost. L’Administració està d’acord amb la UGTen aquest sentit i no hi haurà modificacions dels períodes de vacances per a aquest col·lectiu i en qualsevol cas, si es plantegés una modificació caldria la negociació prèvia. 

CRITERIS HOMOGENIS DE l’EAPC EN MATÈRIA DE FORMADORS OCASIONALS

Hem demanatuns criteris homogenis per als formadors de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya. L’Administració reconeix que cal un major exercici de transparència en aquest aspecte i establirà uns criteris per als formadors de l’EAPC. 

Cal posar en vàlua la capacitat i l’habilitat del personal propi de l’Administració per ser formadors de l’EAPC, característica rellevant perquè l’Administració no ho gestioni amb l’opacitat que ens té acostumats.

CONDICIONS DE TREBALL DE VETERINARIS I TÈCNICS SUPERIORS DE SALUT PÚBLICA

Hem denunciat les condicions de treball d’aquest col·lectiu essencial per al Departament de Salut. L’Administració pren nota de la nostra reclamació i ens emplaça a una reunió monogràfica només amb el Departament de Salut, on s’abordarà específicament aquest tema.

PUBLICACIÓ DELS CODIS LLOCS A LA RLT

L’Administració encara no ha donat resposta a la petició de la UGT de fa un mes, argumentant que el sistema de publicació al DOGC no té la capacitat de donar els detalls dels codis de la Relació dels Llocs de Treball. Tot i això, la Funció Pública es compromet a què en la pròxima publicació i  actualització sí que els publicarà al llistat en format Excel al web del Departament de Polítiques Digitals i d’Administració Pública.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 18 de febrer de 2019

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca