ACTUALITAT

Reunió Mesa Sectorial: desembre

JUSTIFICACIÓ D’ABSÈNCIES PER MOTIUS DE SALUT 

Aquesta és la tercera reunió on es tracta aquest tema per intentar solucionar el problema que la decisió unilateral de l’Administració de carregar-se la Instrucció 2/2013, de 30 de desembre, sobre justificació d’absències per motius de salut ha provocat a tots els Departaments. 

La UGT defensem que els 2 primers dies d’absència per una indisposició es puguin acreditar mitjançant una declaració responsable i que, a més, es reconverteixin 20 hores en assumptes personals, per situar-nos amb les 70 d’hores de les que disposàvem el 2012.

Doncs bé, la Funció Pública ha proposat que els funcionaris i el personal laboral amb horari de funcionari disposi de 15 hores anuals per indisposició no recuperables i que el personal que pateixi una malaltia crònica o oncològica i les dones embarassades no tinguin limitació d’hores, però que totes les absències s’han de justificar amb un certificat mèdic.

La UGT hem rebutjat aquesta proposta, ja que creiem que s’ha de substituir el justificant mèdic per una declaració responsable en tots els casos, posant especial èmfasi que les persones que estan malaltes o les dones embarassades, que s’absenten del lloc de treball per una indisposició, no han d’estar justificant sempre que estan malaltes o bé que estan embarassades. I també els hem recordat que volem que es tracti ja d’una forma efectiva la implementació de mesures per conciliació de la vida familiar i laboral tal com s’ha acordat en el darrer acord de la Mesa General. 

L’Administració diu que ho estudiarà i donarà resposta properament.

La UGT també hem demanat un aclariment en relació a la justificació de les visites mèdiques, i l’Administració ha manifestat que resta en vigor l’apartat 5 de la Instrucció que van anul·lar i que diu que per a visites mèdiques, el treballador disposa del temps necessari retribuït i no recuperable, sempre que quedi justificat que no es poden realitzar fora de la jornada laboral.

TEMPS DE DESPLAÇAMENT PER ASSISTIR A CURSOS DE FORMACIÓ OBLIGATÒRIA

La part social demana a la Funció Pública que apliqui l’acord signat sobre el temps de desplaçament per assistir a formació obligatòria i sol·licita que recordi als departaments que han de donar tot el temps de desplaçament que els treballador necessitin per assistir-hi, sense límit d’hores, ja que alguns departaments limiten aquest temps en una hora. L’Administració es compromet a recordar-lo i a solucionar els problemes puntuals que es puguin donar.

COMPENSACIÓ DE FESTIUS QUE CAUEN EN DISSABTE I DE LA FESTA DEL 29 DE SETEMBRE DE LA CIUTAT DE LLEIDA

La part sindical demana que s’estableixi, ja per sempre més, la compensació automàtica dels festius que caiguin en dissabte, en sintonia amb el criteri que s’aplica als funcionaris de l’Administració General de l’Estat, que consisteix a “incorporar un dia més de permís quan algun dels festius estatals, de caràcter retribuït, no recuperable i no substituïble per les pròpies Comunitats, coincideixi en dissabte”.

 GAUDIMENT DEL PERMÍS DE PATERNITAT DEL PERSONAL FUNCIONARI EN RÈGIM DE JORNADA PARCIAL

Tal com vam informar a la reunió de novembre de la Mesa Sectorial, la part social vam plantejar negociar la forma de gaudiment a temps parcial del permís de paternitat. Aquell dia els representants de la Funció Pública deien que els funcionaris no tenen dret a gaudir-lo, ja que el legislador ho ha modificat a l’Estatut dels Treballadors però no a l’EBEP. Atenent a la nostra argumentació en sentit contrari, ja que la Llei General de la Seguretat Social recull aquest dret i pel principi d’igualtat els funcionaris han de tenir el mateix dret que el personal laboral, l’Administració es va comprometre a consultar-ho amb els serveis jurídics i a informar-nos en aquesta reunió. Doncs bé, avui ja ni se’n recordaven del tema, ni tampoc havien fet la consulta, però no descarten poder tractar aquest tema per a la pròxima Mesa General sobre conciliació familiar i laboral. Nosaltres hi seguirem insistint.

AMPLIACIÓ TERMINI PER GAUDIR ELS DIES D’ASSUMPTES PERSONALS FINS AL FEBRER

La UGT també va demanar a l’Administració a la reunió de la novembre que valorés la possibilitat d’ampliació del termini del gaudiment de les hores d’assumptes personals del 2018 fins al 28 de febrer de 2019, perquè així es podran gestionar millor els quadrants de vacances, tenint en compte que tots els Departaments van justos de plantilles. La Funció Pública tampoc no se’n recordava, incomplint el seu compromís d’estudiar-ho, i també s’hi a negat com a criteri general. 

PUBLICACIÓ AL DOGC PESCO 2017

De nou, la UGT preguntem quan es publicarà la convocatòria del PESCO del 2017, que estava prevista per a aquest mes, i de nou l’Administració no precisa data concreta només que encara no ha passat per Consell de Govern.

PAGAMENT DEL COMPLEMENT PER IT FINS EL 100% DEL SOU A PARTIR DE LA ENTRADA EN VIGOR DE L’ACORD 

La UGT ha demanat el motiu pel qual l’Administració no està abonant el 100% del sou en el supòsit d’una baixa iniciada abans de l’entrada en vigor de l’acord amb el que vam recuperar el 100% de les retribucions en cas de malaltia. L’Administració respon que no el paguen perquè la llei dels pressupostos estatals ho prohibeix.

La UGT exigeix que l’Administració es busqui la vida i que compleixi literalment l’Acord de recuperació del 100% del sou en cas d’IT, que diu que es reconeixerà al personal en situació d’incapacitat temporal, sense cap excepció, un complement que garanteixi el 100% de les retribucions fixes i periòdiques que percebien en el mes d’inici de la incapacitat temporal.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 17 de desembre de 2018

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca