ACTUALITAT

Reunió Mesa Sectorial: novembre

 PROVA PILOT AVALUACIÓ DE L’ACOMPLIMENT

L’Administració va aprovar l’any passat, per Acord de Govern, un Pla pilot d’avaluació de l’acompliment, que han estat provant durant sis mesos a l’EAPC, a la Intervenció i al Museu Nacional d’Art de Catalunya. 

 A la reunió ens han presentat un PowerPoint molt maco del que es desprenen les greus mancances que existeixen actualment per implementar aquest sistema d’avaluació.


 A la UGT ens preocupa moltíssim aquest tema perquè els representants dels treballadors no hem participat en el desenvolupament d’aquest Pla, quan l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic estableix com a preceptiva la negociació de les normes que fixin els criteris i mecanismes generals en matèria d’avaluació de l’acompliment. Això és molt greu, no només per l’incompliment de la norma, si no per les conseqüències que l’avaluació pot tenir en els treballadors, ja que el mateix EBEP vincula els resultats d’aquesta avaluació a la carrera professional, a la provisió dels llocs de treball, al manteniment dels llocs de treball obtinguts per concurs, a la formació i a la determinació de les retribucions complementàries.

També és evident que l’EBEP regula l’avaluació de l’acompliment lligada a la carrera professional, una carrera que els funcionaris de la Generalitat no tenim ni els interessa que la tinguem.

La UGT exigim l’inici de la negociació de la carrera professional i NO acceptarem cap Pla d’avaluació que empitjori les condicions laborals dels treballadors, com pot ser perdre el lloc de treball definitiu o la reducció de les retribucions.

JUSTIFICACIÓ D’ABSÈNCIES PER MOTIUS DE SALUT

Com ja us vam informar a la passada reunió del 25 d’octubre, la UGT no vam arribar a cap acord sobre aquest tema perquè l’Administració va eliminar la Instrucció que establia les 30 hores anuals i altres situacions d’absència justificada per motius de salut. En aquella reunió extraordinària per abordar els supòsits que recollia aquesta norma, la posició de l’Administració va ser de bloqueig de la negociació i no ens va deixar cap altre sortida que abandonar la reunió.

Avui el tema s’ha tornat a posar sobre de la taula. Si bé, avui l’Administració ha mostrat certa predisposició a explorar les nostres propostes, segueix tancada a acceptar la recuperació de les 30 hores anuals per indisposició ja que, sempre segons la seva interpretació, perden el seu sentit donat que ja no hi ha cap reducció de les retribucions en cas d’IT.

La UGT hem tornat a reiterar que 20 d’aquestes hores han de reconvertir-se a hores d’assumptes personals per la via de la conciliació que estableix l’EBEP, per situar-nos amb la borsa de 70 hores que teníem al 2012, i que el primer i el segons dia que el treballador tingui una indisposició, aquesta indisposició ha de quedar justificada amb una declaració responsable. 

L’Administració manifesta que les propostes les hi fem arribar per escrit i comunica que, si s’arriba a un acord, està disposada a incloure els supòsits de malalties cròniques i embarassos, i ha informat que per a les visites mèdiques el treballador disposa del temps necessari retribuït i no recuperable sempre que es justifiqui que no es poden realitzar fora de la jornada laboral. NOMÉS FALTARIA QUE NO POGUÉSSIM ANAR AL METGE!

GAUDI EN RÈGIM DE JORNADA PARCIAL DEL PERMÍS DE PATERNITAT DEL PERSONAL FUNCIONARI

Segons els representants de la Funció Pública els funcionaris no tenen dret a gaudir del permís de paternitat a temps parcial, acollint-se que el legislador ha modificat aquest tema a l’Estatut dels Treballadors però no a l’EBEP. Diuen això saltant-se la Llei General de la Seguretat Social i el principi d’igualtat i es queden tan amples.

La UGT els hem hagut de recordar que els funcionaris de la Generalitat estem inclosos en el Règim General de la Seguretat Social i aquest règim reconeix el dret de gaudir la paternitat en jornada parcial, i en aquest cas el permís s’allarga, en el temps proporcionalment a la jornada que es treballa.

L’Administració no ha sabut què respondre’ns i diu que ho consultarà amb els seus serveis jurídics.

PERSONAL FUNCIONARI QUE PRESTA SERVEIS A L’ICS

Ens trobem que hi ha personal funcionari prestant servei a l’ l’Institut Català de la Salut al costat de personal estatutari que fa les mateixes funcions, però amb retribucions inferiors. La part social demana el reconeixement del complement retributiu d’atenció al públic i la revisió de la resta dels seus complements, per tal d’equiparar-los amb els treballadors de l’ICS.

La UGT porta temps exigint a la Mesa de Negociació del Personal Estatutari la integració (de forma voluntària) d’aquest personal com a personal estatutari que és el que correspon per igualar veritablement les condicions laborals, cosa per la que continuarem lluitant.

PERMÍS PER A EXÀMENS FINALS I D’ALTRES PROVES DEFINITIVES D’APTITUD

En aquest tema no hem avançat: l’Administració es nega a definir l’abast del contingut de l’art.48 d) de l’EBEP que diu que “els funcionaris públics tindran els següents permisos: per concórrer a exàmens finals i d’altres proves definitives d’aptitud, durant els dies de la seva celebració”. Continuem amb la disparitat d’interpretacions existent entre Departaments.

AMPLIACIÓ TERMINI PER GAUDIR ELS DIES D’AP FINS A FINALS DE FEBRER

La UGT demanem l’ampliació del període del gaudiment de les hores d’AP del 2018 fins al 28 de febrer de 2019 perquè així es podran gestionar millor els quadrants de vacances, tenint en compte que tots els Departaments van justos de plantilles. Resta pendent d’estudi per part de la Funció Pública.

 PUBLICACIÓ AL DOGC DE LA OFERTA PÚBLICA CORRESPONEN A PLACES DE PESCO DE 2017

La UGT preguntem quan es publicarà la convocatòria del PESCO del 2017, ja que estava prevista la seva publicació al DOGC per al novembre. L’Administració informa que serà entre finals de mes i principis de desembre.

DESGLOSAMENT D’HORES D’ASSUMPTES PERSONALS

Finalment, demanem que es desglossin les hores d’assumptes personals que figuren a ATRI segons el seu origen: assumptes personals, antiguitat, compensació… als efectes de reduir aquestes hores correctament quan es treballa a temps parcial, si s’acaba la vinculació laboral abans d’acabar l’any.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 19 de novembre de 2018

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca