ACTUALITAT

Reunió de la MEPAGC: Acord d’increment salarial i de restitució del 100% del sou per IT

LA UGT DE CATALUNYA RATIFICA L’ACORD D’INCREMENT SALARIAL I DE RESTITUCIÓ DEL 100% DEL SOU EN CAS DE BAIXA LABORAL PER ALS TREBALLADORS/ES DE LA GENERALITAT 

Aquest  matí la UGT de Catalunya hem ratificat amb el Govern l’acord d’increment retributiu estatal, que suposarà per als treballadors i les treballadores de la Generalitat una pujada inicial i retroactiva d’un 1,75%; i queda pendent acordar la setmana vinent a quin complement s’aplica el 0,20% restant.

Aquest acord també suposa la recuperació del 100% de les retribucions en cas d’incapacitat temporal. Aquestes dues mesures seran aprovades per decret llei del Govern de la Generalitat per poder aplicar-se amb caràcter urgent.

La UGT valorem aquest acord com a necessari i de responsabilitat, tot i que insuficient, ja que encara som lluny de recuperar tot el que s’ha retallat als empleades i empleats públics en els darrers anys, especialment les pagues extres de 2013 i 2014. En aquest sentit, durant la primera quinzena d’octubre s’ha convocat una reunió per concretar la calendarització de la seva devolució. Cal recordar que el Govern va signar l’abonament de, com a mínim, el 10% de la paga de 2013 abans de desembre i insistim que ha de complir el compromís.

En aquesta reunió també volem tractar de les demandes que encara resten pendents de recuperar i a les quals es va comprometre el Govern de la Generalitat a la reunió del passat juliol de 2017, com les retallades als plans de pensions i al fons d’acció social. Així mateix, també volem negociar altres mesures acordades a la mesa estatal, com la reducció de la jornada laboral a 35 hores setmanals i la flexibilització d’un 5% de la jornada per raons de conciliació.

Des del nostre sindicat també demanem l’aplicació directa d’aquest acord a totes les empreses públiques de la Generalitat.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 18 de setembre de 2018

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca