ACTUALITAT

Reunió del Comitè Intercentres Departament d’Interior

Previ a l’inici de la reunió s’han fet les presentacions del nou Subdirector de RR.HH, Joan Navarro als assistents de la part social del personal laboral en el comitè.

Representants de UGT exposen la insatisfacció respecte la manca d’informació que s’ha rebut per part de l’administració en relació al nou Pla d’acció Bombers 2025 que s’ha fet públic recentment directament als mitjans. I el qual es diu que ha estat presentat els sindicats, és en aquest sentit que la present representació sindical del personal laboral que representa una part molt important del personal de la DGPEIS, s’ha sentit menystinguda en aquest nou plantejament de futur de la casa i no accepta que es parli de sindicals si aquest Comitè no ha tingut cabuda en dites converses.

Agustí Gatell, que està present per videoconferència, respon per al·lusions a la qüestió del PB2025 indicant que no ha estat aquesta la intenció. D’altra banda, disculpa el retard de David Borell, com a nou Subdirector General Operatiu, que comunica que es troba fent una entrevista a la ràdio citat a última hora.

En David Borrell, nous sots director operatiu s’incorpora a la reunió.

La part social torna a esposar els motius i queixes de la gestió i informació del PB2025.

David Borrell, explica la situació dient que ha estat una situació de canvi plantejada amb rapidesa i que en tot cas els plantejaments d’aquest nou Pla que afecten al col·lectius laborals, es poden perfectament explicar en una reunió abans de Setembre, s’acorda el dia 30 d’agost per seure amb la part social.

Inici de les qüestions de l’ordre del dia:

1.- Calendaris pendents campanya Forestal.

En primer lloc, UGT demana que es rectifiqui el tema de les vacances del personal forestal (TEOC, AOF, GRAF..), ja que s’estan comptant 11 dies naturals, és a dir comptabilitzant dies festius i dissabtes, quan per llei haurien de ser comptats com a laborables quedant així el període complet de vacances en 15 dies seguits.

–    També s’exposa la necessitat d’ajustar els horaris forestals a 10h treballades per tal que les hores que manquen per fer a TEOCs de campanya que ara tenen una jornada de 9:45h no es deguin a la casa. UGT proposa que a partir de l’Agost, aquells treballadors que acceptin el canvi, passin a fer aquesta jornada de 10h i tinguin dret a gaudir de tot el període de vacances que els pertoca.

L’Administració defensa 11 dies naturals comptant festiu, part social insisteix que el tipus especial de jornada laboral d’aquests col·lectius no es poden considerar com altres jornades normals, per tant no es pot tenir en compte els festius que en aquest cas entren dins la jornada habitual. UGT proposa que es revisin tots els calendaris, tenint en compte que si es calculen naturals, s’ha de parlar de 30 dies no de 22 dies que serien laborables (segons Conveni). S’acorda que ho revisaran des de l’administració a posteriori i diran alguna cosa.

–    Part social comenta que, sembla ser que hi ha alguna disfunció en les Hores Extres del AOF TEbre, queda per confirmar si realment són HE o l’ampliació de l’horari.

2.- Conductors GEM, horaris i mobilitat.

Es diu que el tema GEM que fan més hores de les calendaritzades com si hi hagués bossa d’hores, teòricament s’ha resolt. Tenim els nostres dubtes.

3.- AOF, funcions de recollida de runa.

Des d’UGT, delegats de Prevenció, es critica durament les actuacions del cap de guàrdia que va decidir que treballadors AOFs assignats al Parc de Sant Boi fessin tasca de manobres, ajudant a recollir runa de les obres improvitzades a la Sala de Control. S’anuncia que una actuació així, s’ha de portar al Comité de Salut Laboral.. També es comenta des de la part social que un tema de canvi de qualsevol infraestructura de l’administració ha d’estar correctament planificada en les formes i autoritzacions que corresponguin. Ha ocasionat greus problemes de salut laboral en tant que s’ha hagut de treballar de manera forçada en condicions de respirar pols, estar exposat al soroll de forts cops,, conseqüent risc elèctric, etc. Tot això I més en relació a riscos laboral associats a les obres.

El Sr. Navarro assumeix que es inadmissible aquests procediments en el marc de l’administració, considera que òbviament s’ha de seguir el protocol que estableix la llei en materia de permissos, licitacions, projectes d’obra, etc. Tirar parets és una obra i ha de seguri el seu procediment per dur-se a terme. Tan ell com el Sr. Borrel comenten que prendran les mesures adients, comentant amb el responsable d’haver fet aquesta actuació, per tal que no es torni a repetir.

4.- Conducció maquinaria pesada EPAF.

UGT reclama novament en quin acord esta incavida la funció de guiatge de maquinaria pesada, ja que en l’Acord de 21 de Juny de 2001 no hi esta contemplada, i aprofita per saber com están integras els EPAF al nou PB2025? DB i AG plantegen fer una reunió abans de la reunió de presentació d’aquest pla al CI per tal de comentar aquest tema.

5.- Petició de negociació amb el Departament, d’un Acord de Roba de Treball per totes les categories professionals.

Els sindicats dubten de la certificació CIRE.

Es parla de la manca de material, es proposa fer canvi de roba cada màxim 3 campanyes, no pot ser que hi hagi samarretes de diferents colors, que van curtes o grans, per qüestions de imatge I aspecte. L’administració es mostra d’acord amb aquest tema i accepten revisar-ho i buscar la fórmula procedimental i pressupostària per poder respondre a aquesta demanda. Es un tema que afecta fonamentalment a AOF i EPAF, no obstant tothom que es trobi amb una mancança així ha de reclamar-ho per les vies oficials per tal de poder fer les comandes correctament.

– Des de UGT es demana obrir una taula específica per parlar d’aquestes qüestions de material / uniformitat (amb Antonio Ramos, com a responsable). Administració accepta la proposta.

6.- Previsió de l’empresa del manteniment de l’Heliport de Tírvia.

La part sociail exposa la necessitat de garantir que l’heliport tingui manteniment almenys cada 4 dies. Adm. respon que ja estan calendaritzats els horaris dels treballadors de l’empresa de manteniment per tal que mínim cada 3 dies algú hi vagi a fer les revisions necessàries. És un acord que es va fer en un CI anterior juntament amb M. Bosch.

7.- Documentació de la normativa o llei en la qual consti el per què el tema de la uniformitat dels diferents col·lectius no es pot tractar en el Comitè Intercentres.

La subdirecció de RRHH exposa on estan els acords i catàlegs de vestuari corresponents a cada col·lectiu concret.

8.- Torn obert de paraules.

La part social demana solucionar el tema de les renúncies dels AOFs abans de final de contracte, ja que diu que hi ha parcs com Martorell que no han Cobert totes les places perque hi ha hagut renúncies I no s’han reposat. Proposa ampliar la formació a més gent de la borsa, encara que no tinguin plaça, per tal que es poguessin incorporar si falles alguna persona.

Administració respon que no és possible, ja que no hi ha diners suficients per donar formació a més gent, a més no es pot fer sense contracte. El tema de Martorell és una persona que no s’ha presentat al lloc de treball, però tampoc ha presentat la renúncia per tant no es pot cobrir la plaça vacant.

UGT demana per l’any vinent més places de taller -radio, tot I que aquest any hi ha vacants. Ja que necessiten per exemple a Girona hi ha més conductors que personal de taller-radio I aquests no donen a l’abast amb la Feina que tenen.

Es comenta el cas d’un Operador de Sala Central a qui se la ha fet adaptació del lloc de treball al cos de mossos, deixant les retribucions del lloc d’operador. De manera que es crea un nou contracte d’interinatge a cobrir.

Per part d’UGT es comenta la situació actual a la REMS amb el cotxe 4×4 GEM ubicat a Sant Boi. En diferents serveis hi ha hagut bastantes disfuncions entre la sala de control REMS i la Sala Central, es posa al Sots Director al corrent d’aquesta realitat que sembla que desconeix. Aquesta mateixa setmana de la divisió de SCB es va fer una nota informant que aquesta dotació podria abarcar qualsevol tipologia de servei, no només foc forestal. Es demana si aquest treballadors disposaran d’EPI complet i els EPIS suficients per la seva nova tasca. Des de la Sots direccció ens donen la raó i mirant de buscar solució.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca