ACTUALITAT

TOT sobre la Paga Extra 2012: personal laboral i funcionari

Com ja és sabut, a la nòmina del mes de abril es procedirà a pagar l’últim tram de la paga extra de 2012 que l’Administració encara ens deu. Aquella que vam generar quan érem sis anys més joves i convé recordar els trams que ja ens han abonat i el darrer tram que percebrem el mes d’abril:

ALGUNES CONSIDERACIONS A TENIR EN COMPTE

El personal que tingui una quantitat en negatiu a la nòmina de març del 2015 per l’aplicació de l’acord de govern 78/2012, ha de saber que aquestes quantitats es van retornar a les nòmines de juliol de 2015 i novembre de 2016, respectivament. Per tant, es van tornar els descomptes del 5%.

Al personal que a la nòmina de juny del 2012 li van descomptar una quantitat de diners i a la nòmina de desembre de 2012 li van abonar menys diners dels què li havien descomptat, a la nòmina de novembre de 2016 li han hagut de regularitzar aquesta diferencia.

Les diferències entre els percentatges del personal laboral i funcionaris de novembre de 2016 i abril de 2017 responen a la sentència del Tribunal Suprem sobre la part meritada de la paga extra dels laborals, que obligava l’Administració a abonar al personal laboral un 8,74% més l’any 2016, per tant, que es va descomptar la quantitat que els laborals van percebre a l’abril de 2017.

El personal laboral que va presentar reclamacions d’interessos processals, recordem que la UGT va gestionar el 95% de les quasi 1400 reclamacions, per la no aplicació immediata de la Sentència del Tribunal Suprem, els va cobrar al gener i febrer del 2018, majoritàriament. Sobre les quantitats d’aquests interessos, des de la UGT discrepem amb el criteri que ha seguit l’Administració i estem intentant solventar-ho tant amb Funció Pública com amb Economia.

El procés de recuperació de la paga extra del 2012 ha estat molt lent i ple d’entrebancs per part de l’Administració, tant per la poca agilitat en l’aplicació de la resolució del Parlament que instava al Govern a retornar molts dels drets laborals i salarials retallats com pels múltiples retards en el compliment dels propis compromisos adquirits. Recordem que encara ens queden pendents de recuperar dues pagues extres senceres, de les que no ens n’oblidem, i que justament aquest any 2018 han de fer la devolució d’almenys el 10% de la paga extra de 2013.

Salut,

UGTGENERALITAT

Barcelona, 21 de març de 2018

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca