ACTUALITAT

Personal laboral interessos processals paga extra 2012

L’ADMINISTRACIÓ NO PAGA

Ja fa un any que vam fer la reclamació dels interessos processals pels endarreriments de la part meritada de la paga extra de 2012. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ens va concedir el dret a percebre aquests interessos i va donar instruccions a l’Administració de la Generalitat que els abonés a totes les persones que els havien reclamat i que hi tenien dret.

Segons el propi TSJC el número de reclamacions superava les 1.300. La UGT va gestionar 1.236 reclamacions. Per tant, del número total de reclamacions la UGT en va gestionar més del 90% del total.

Una vegada el TSJC va deixar molt clar que l’Administració de la Generalitat havia de pagar aquests interessos, la mateixa Administració va dir que els abonaria, tal i com consta a la pertinent acta de CIVE.

A la darrera reunió de CIVE que vam demanar explicacions en quin punt es trobava aquest tema ens van dir que cada departament pagaria els interessos que corresponien als treballadors del departament en qüestió i que, per tant, hi hauria departaments que pagarien abans que d’altres i que, probablement, es faria dins de la clau de dietes. El que no ens van dir és en quin “segle” ho pagarien.

Hem demanat de nou que intervingui el TSJC a veure si es pot agilitzar el pagament, i estem en aquest moment, esperant el que digui el Tribunal.

El total de les reclamacions presentades per la UGT ascendeix a la quantitat de 150 mil euros en pagament d’interessos. Tot i que el TSJC ens va rebaixar la xifra que reclamàvem perquè vàrem utilitzar els interessos de demora que legalment marca el Banc d’Espanya, amb l’Administració Pública s’ha d’utilitzar, segons el TSJC, l’interès de demora que marca l’Estat, anualment, en els Pressupostos Generals de l’Estat, i que està aproximadament un 1% per sota del que marca el Banc d’Espanya. És a dir, que totes les administracions públiques juguen amb avantatge ja que és l’Estat qui marca a quin interès de demora paguen els seus deutes.

Estem segurs que si hagués estat una sentència favorable a l’Administració, aquesta hagués exigit el pagament al mes següent. Per la qual cosa, una vegada més, tenim la sensació que intenten fer-ho quan volen, com volen i on volen.  Els gestors d’aquest tema desconeixen absolutament els principis d’eficiència i eficàcia de la pròpia Administració.

N’estem tips de “bones” paraules, de “bones” intencions, de falses comprensions, de falses promeses, només volem que ens tornin el que és nostre. Ens ho van treure de manera il·legal, perquè així ho ha constatat un tribunal que ens ha donat la raó. No és tan complicat d’entendre.

Els deutes s’han de pagar i això ha de ser un fet. És indignant que hàgim de gastar tantes energies en temes tan clars com aquest. Que paguin d’una vegada.

Salut,

UGTGENERALITAT

Barcelona, 23 de novembre de 2017

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca