ACTUALITAT

Reunió del Grup de Treball de Selecció i Provisió

PREVISIÓ DATES DE CONVOCATÒRIES

A la reunió d’ahir del grup de Treball de Selecció i Provisió, depenent de la Mesa Sectorial, la Funció Pública informa que es manté la previsió de convocatòries, tant de concursos de trasllats com d’oposicions.

L’única modificació, per ara, és l’endarreriment de la data prevista per a la convocatòria de l’oposició per accedir al cos general superior que s’endarrereix al segon trimestre de 2018, possiblement per al mes d’abril. Això permetrà la presentació per promoció interna dels funcionaris del cos de gestió que van aprovar el darrer procés exclusiu de promoció interna.

OPOSICIÓ DE SELECCIÓ EXCLUSIVA DE PROMOCIÓ INTERNA PER ACCEDIR AL COS GENERAL SUPERIOR (NÚM. REG. CONV. 222)

Ahir el Tribunal Qualificador va publicar l’Acord en el que modifica la puntuació final de dos aspirants i l’ordre de la puntuació en el concurs oposició, l’Acord de convocatòria de l’acte públic d’adjudicació de llocs de treball vacants, i la relació de llocs de treball vacants.

Es podrà optar a 719 places, que es corresponen amb les vacants resultants del corresponent concurs de trasllats.

La publicació al DOGC dels nomenaments com a funcionaris de carrera es preveu per la primera setmana de novembre.

ACTE PÚBLIC

Data: 24 d’octubre de 2017

Lloc: Sala d’Actes de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya 

Hora: 10.30 h (Opció GENERAL)

Hora: 13.30h (Resta d’opcions: JURÍDICA, ECONÒMICA i PREVENCIÓ)

COS GENERAL ADMINISTRATIU: BASES DEL PROCÉS DE SELECCIÓ EXCLUSIVA DE PROMOCIÓ INTERNA

Es convocaran aproximadament 330 places, depenent de la resolució del Concurs de Trasllats d’aquest cos.

L’Administració presenta un primer esborrany en el que les novetats més importats les detallem a continuació.

A la fase d’oposició:

  1. El 1r exercici, tipus test, serà de coneixement i de situacions pràctiques.
    Serà sobre els temes 5, 6, 9 a 14, 15, 17, 21 i 23 a 31 del temari publicat al DOGC núm. 5119, de 25/04/2008. Tindrà un temps de 90 minuts.
  1. Al tema 5 s’hi ha afegit “L’Oficina Antifrau”
  2. Al tema 6 s’elimina l’epígraf “Accés a arxius i registres” i s’hi afegeix “La transparència de l’activitat pública: el dret d’accés de les persones a la informació i la documentació públiques”
  3. Al tema 17 s’hi afegeixen “Deures del personal al servei de la Generalitat” i “L’ètica de l’empleat públic.
  1. El 2n exercici de competències professionals serà tipus test en lloc d’entrevista, que ofereix el màxim de garanties als participants.
  1. El 3r exercici de supòsit pràctic serà un supòsit sobre el temari del 1r exercici.

A la fase de concurs es valoraran els serveis prestats, el grau consolidat, les titulacions oficials, ACTIC, coneixements de català diferents al del requisit d’accés al cos i coneixements de llegues estrangeres.

OPOSICIONS PER ACCEDIR AL COS GENERAL SUPERIOR

A les 400 places publicades a l’Oferta Pública de 2017 es podrien afegir, en el marc del Pla d’Estabilitat i Consolidació de l’Ocupació, les vacants que quedin de les places ofertes en el procés exclusiu de promoció interna núm. de registre de convocatòria 222. Així es podrien convocar finalment unes 700 places.

OPOSICIONS PER ACCEDIR AL COS SUPERIOR, ENGINYERIA INDUSTRIAL

Les bases de la convocatòria dels 20 llocs de l’Oferta Pública de 2017, segons informen, serà pràcticament igual a les del l’últim procés exclusiu de promoció interna publicat per accedir a aquest cos, en la que el torn lliure no estarà exempt de cap tema:

Resolució GRI/2830/2015 , de 30 de novembre, de convocatòria del procés selectiu exclusiu de promoció interna per proveir 11 places del cos de titulació superior de la Generalitat de Catalunya, enginyeria industrial (subgrup A1) (núm. de registre de la convocatòria 217).

Bases generals: DOGC núm. 4898 , de 06.06.2007

Modificades per: DOGC núm. 4970 , de 18.09.2007

OPOSICIONS PER ACCEDIR A LA CATEGORIA DE SOTSINSPECTOR DE L’ESCALA EXECUTIVA (SUBGRUP A2) DEL COS D’AGENTS RURALS

Suposarà el desplegament d’aquest cos i es convocaran 50 places, segons l’Oferta Pública de 2017. La previsió de la publicació de la convocatòria és a principis de novembre.

Segons l’esborrany de les bases presentades constarà de 4 fases: la fase d’oposició, la de concurs, fase formativa de caràcter selectiu i d’un període de pràctiques.

La fase d’oposició tindria 5 proves:

  1. 1a prova amb dos exercicis:

1r exercici: Qüestionari de coneixements sobre el temari general i específic (sense cap tema exempt per al torn de promoció interna) tipus test.

2n exercici: Coneixements i situacions pràctiques sobre el temari específic de 10 preguntes de resposta breu.

  1. 2a prova d’aptitud física. 

En aquesta prova s’ha revisat i rebaixat l’exigència per a les dones al comprovar massa altes, desprès d’estudis i de la comparació amb les proves per accedir a altres cossos com el de Mossos d’Esquadra.
Contindrà: Cursa llançadora, circuit d’agilitat, pressió sobre banc, exercici aquàtic. El torn de promoció interna només farà la prova de cursa llançadora.

  1. 3a prova d’avaluació de competències professionals, per valorar el perfil adequat als llocs, consistent en una entrevista. La part social ha reclamat la substitució de l’entrevista per algun altre tipus de prova que doni més garanties als participants, i que, en el supòsit que finalment se’n faci, que s’enregistrin totes les entrevistes pel mitjà més adient.
  2. 4a prova. Consisteix en una prova mèdica per comprovar que no es pateix cap causa d’exclusió mèdica.
  3. 5a prova de coneixements de llengua catalana i/o coneixements de llengua castellana per a estrangers.

A la fase de concurs es valorarà: treball desenvolupat, titulacions acadèmiques, ACTIC, coneixements de llegua catalana no exigida per a l’accés al cos, coneixements d’idiomes estrangers.

La fase formativa de caràcter selectiu, de 400 hores, seria obligatòria per al dos torns.

La fase de període de pràctiques, de 640 hores, de la que n’estaria exempt el torn de promoció interna.

OPOSICIÓ DEL COS SUPERIOR, INSPECTORS DE SEGURETAT NUCLEAR

La convocatòria dels 3 llocs aprovats a l’oferta es preveu per al primer trimestre de 2018 i el Departament d’Empresa i Ocupació encara està preparant les bases.

OPOSICIÓ DEL COS SUPERIOR, INSPECCIÓ FINANCERA

El Departament d’Economia presenta l’esborrany de les bases. Informa que ha pres com a model les bases del procés per accedir al Cos Superior d’Inspectors Tributaris i manifesta que encara les està acabant d’elaborar.

En el breu resum facilitat, detalla que la fase d’oposició contindria 7 proves: coneixements sobre el temari tipus test (amb 2 exercicis, un sobre la part general del temari i l’altre sobre la part específica), preguntes de resposta breu de la part específica del temari, supòsit pràctic sobre la part específica del temari, oral de 2 temes triats a l’atzar sobre part específica del temari, català/castellà, coneixements d’anglès i, finalment, entrevista estructurada.

A la fase de concurs es valorarien: serveis prestats, titulacions universitàries, ACTIC, coneixements de català diferents als exigits per accedir al cos, llengües estrangeres i formació específica relacionada amb les funcions.

ÀMBIT D’EXECUCIÓ PENAL: psicòlegs, juristes, treballadors socials  i educadors socials 

A la reunió hem fet constar que aquests processos s’han de tractar i acordar en el sí del grup de treball Penitenciari. Per a més, informació sobre aquest punt, accediu al web www.ugtpresons.com.

Salut,

UGTGENERALITAT

Barcelona, 19 d’octubre de 2017

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca