ACTUALITAT

Moltíssims temes d’interès pels treballadors públics

Arbitrarietats en l’aplicació de la nova normativa, nou Decret de Jornada i Horaris, concursos de trasllats, saldos tiquets menjador, descompte vaga, previsió pagament FAS, regulació d’ATRI.

La UGT aconsegueix que Funció Pública es disposi a regular els procediments de provisió provisional de llocs de treball a portal ATRI.

Gran part de la reunió d’ahir es va centrar en les arbitrarietats sorgides a conseqüència de l’aplicació de les múltiples noves normes derivades de les mesures de retallada del Govern de la Generalitat, les quals afecten majoritàriament al personal interí amb reducció de jornada i salari. Entre d’altres, la disparitat d’interpretació entre departaments del número d’hores de treball setmanal del personal interí retallat un 15%, les diverses instruccions dels secretaris generals dels departaments respecte als horaris, el poder realitzar hores extraordinàries per causes excepcionals a canvi de compensar-les, la confecció per part de les unitats de personal dels certificats per poder cobrar l’atur pel 15% retallat… L’Administració s’hi va comprometre a revisar aquestes situacions i a establir criteris homogeneïtzats.

L’esperat nou Decret de Jornada i Horaris, segons informa la Directora General de la Funció Pública, volen que entri en vigor el proper 1 de juny.

També l’Administració va informar sobre els concursos de trasllats que està encaparrada en convocar. Estan previstos per després de la diagnosi dels llocs de treball de la Generalitat en aplicació del Pla d’Ocupació 2012-2014 i va insinuar que no seria abans de l’últim trimestre de l’any.

Dels saldos pendents dels tiquets menjador, l’Administració va afirmar que està a punt d’enllestir les incidències detectades, però que les persones amb saldos caducats no podran cobrar-los en aplicació de la normativa que limita a tres mesos la seva utilització.

A petició dels sindicats, la Funció Pública es va comprometre a revisar l’import descomptat a la nòmina d’abril per la vaga general del 29 de març.

Respecte a la previsió del pagament del FAS de la convocatòria de 2011, van informar que la previsió és s’aboni cap a mitjans de juny.

Però un punt fonamental introduït a l’ordre del dia de la reunió per la UGT, i pel que porta lluitant fa molt de temps, és la regulació dels procediments de provisió provisional de llocs de treball al portal ATRI.

Els treballadors de la Generalitat estem farts de com es resolen habitualment aquestes convocatòries. Endolls i cap garantia de mèrit, capacitat i igualtat.

UGT ha denunciat a la mesa amb Funció Pública el cas d’una provisió provisional d’un lloc d’advocat A1- 27 a la Direcció General d’Assumptes Contenciosos que es va fer el passat mes de gener al departament de Presidència. Curiosament es van canviar els requisits que habitualment es demanaven per poder participar en un lloc de treball com aquest i, malgrat haver altres candidats amb currículum i experiència superiors, se li va donar la plaça a la cunyada d’un conseller de l’actual govern.

Hem demanat l’expedient amb la documentació d’aquest procés d’adjudicació i les responsables de Funció Pública s’hi han negat. Segons sembla aquests expedients es “destrueixen” immediatament. Tot una mostra d’opacitat i del que no ha de ser ni legalment ni èticament.

Aquest és un exemple dels nombrosos casos que es produeixen gairebé a diari a tots els departaments i a tots els nivells de cossos.

UGT vol que a cada convocatòria es concreti el barem detallat de mèrits, amb la corresponent puntuació, publicitat dels candidats presentats, indicació dels responsables de la valoració, publicitat dels resultats de les valoracions de tots els mèrits i puntuació final.

Funció pública s’ha compromès a fer una proposta de regulació aquest mes de juny malgrat que els hi sembla un tema “menor”. Considerant que no existeix la carrera professional, que estem sense mobilitat de concursos i que les places provisionals sovint acaben sent definitives, per la UGT no serà un tema menor.

Demanem la vostra col·laboració informant-nos a ugtrespon@catalunya.ugt.org de convocatòries escandaloses ja sigui per les seves característiques o per l’adjudicació “endollesca” o perquè ni tan sols han sortit a ATRI.

La setmana vinent anirem detallant els temes tractats a la reunió en nous fulls informatius.

Aneu consultant el nostre compte de Twitter, @ugtgeneralitat, on pengem les noticies que més poden interessar als treballadors del nostre sector.

ET MANTINDREM INFORMATS!

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca