ACTUALITAT

Reunió de la MEPAGC: (17/3/2012) proposta pla d’ocupació

En reunió d’avui de la Mesa General de la Funció Pública, en la que es troben representats més de 160.000 treballadors de la Generalitat de Catalunya, l’Administració ha presentat a les organitzacions sindicals representatives la proposta de Pla d’Ocupació que en principi ha d’aprovar dimarts vinent el Govern de la Generalitat.

Aquesta “proposta” de Pla suposa “l’execució” per part del Govern del mandat parlamentari contingut en la famosa disposició transitòria cinquena de la Llei de Mesures Fiscals i Financeres. El text avui presentat i, a conseqüència de la negativa del grup parlamentari de CiU a recolzar l’esmena proposada per UGT, conté entre d’altres punts, l’aplicació amb efectes d’1 d’abril de 2012 de la reducció del 15% de jornada i retribucions dels llocs de treball ocupats per personal interí de l’àmbit de la Mesa Sectorial de negociació del personal d’administració i tècnic.

D’altra banda, la proposta de Pla d’Ocupació inclou també una altra qüestió que portarà cua. El punt 7è preveu que els departaments, (amb “l’assessorament” de Funció Pública) tenen fins al 31 d’octubre d’aquest any per a presentar un document de diagnosi (sic) sobre el dimensionament desl seus diferents òrgans i unitats per valorar les necessitats futures.

El punt 8è “tradueix” què vol dir això. I això vol dir, que d’aquí a uns mesos treballadors de carrera i interins ens podem trobar, segons els sectors afectats, amb mesures com la reorganització de tasques i funcions; reordenació de jornada i horaris; modificació i canvis d’adscripció de llocs de treball; redistribució i reassignació d’efectius; comissions de servei forçoses, etc…

Per la seva banda el personal laboral es podrà trobar amb modificacions de les condicions de treball, trasllats forçosos i concursos de canvis de destinació limitats al personal laboral fix.

Les actuacions dels darrers mesos d’aquesta Administració en l’àmbit de l’aniquilació dels drets dels treballadors públics, fa que en valorar aquests punts del Pla d’Ocupació, tinguem la clara sospita de que es pretén utilitzar massivament instruments de racionalització que es van concebre legalment només per a supòsits excepcionals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca