ACTUALITAT

Reducció del 3% de les retribucions íntegres anuals

El vaixell va a la derivaAugmenta la incertesa, la precarietat i la inseguretat dels empleats públics

Un cop més, l’Administració de la Generalitat ha decidit reduir el salari dels treballadors i les treballadores públics: avui l’anunci ha estat d’una reducció del 3% de les retribucions íntegres anuals.

Aquesta mesura afecta tots els treballadors i treballadores del sector públic (Administració de la Generalitat, empreses públiques, universitats públiques, entitats concertades de l’àmbit educatiu i social).

Al mateix temps que ens informaven d’aquesta mesura, el conseller d’Economia ja admetia que els comptes que havia fet per al 2012 començaven a no quadrar. Els responsables de la funció pública ja ho sabien i per això no han garantit que no es facin més retallades al llarg de l’any 2012.

Els sindicats no estem d’acord amb pagar els pactes CiU – PP a costa de la butxaca dels treballadors i treballadores del sector públic. El desastre és que el Govern ni tan sols és capaç de garantir que amb el 3% hi haurà prou.

  • La UGT de Catalunya ha insistit en les seves propostes:
  • Eliminació dels càrrecs eventuals, de confiança política. Aquestes persones no fan cap mena de feina lligada al funcionament de l’administració; si demà no estiguessin, els serveis públics seguirien funcionant igual, cosa que no passarà amb la retallada del 15% dels interins. Si els partits polítics necessiten personal, que se’ls paguin ells.
  • Limitació del nivell retributiu a un màxim de 5.000 €/mes per a qualsevol persona que rebi una retribució lligada als pressupostos.

L’Administració segueix dient que els sindicats no fem propostes; evidentment no volen ni sentir a parlar de cap proposta alternativa que no suposi rebentar els serveis públics catalans. Aquest Govern i els seus socis no creuen en els serveis públics catalans ni estan disposats a perdre cap privilegi.

La Funció Pública tampoc no ha volgut garantir que, si el Govern del PP redueix les retribucions als empleats públics, aquesta mesura no se sumarà a les que ells volen aplicar-nos (les d’ara i les que no ens volen dir).

La secretària general de la Funció Pública ha manifestat que l’EBEP no és la Bíblia. Pel que sembla no dóna valor ni a l’EBEP, ni a la Llei de Pressupostos, ni al Parlament de Catalunya. Han fet un bunyol de llei per evitar donar comptes al Parlament, i han ideat un sistema de “comptabilitat creativa” que anomenen “actualitzacions pressupostàries dinàmiques”, que ve a ser com passar-se per “l’arc del triomf” la Llei de Pressupostos aprovada pel Parlament. Una mostra clara que han perdut el timó.

Mentre els sindicats estàvem a la Mesa de Negociació, l’administració estava penjant a l’ATRI les seves mesures.

Tot plegat, demostra la seva mala fe a l’hora de negociar, i fa pensar que serà difícil ni tan sols parlar amb aquesta gent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca